בדיקת אולטרסאונד

לפעמים כדי לאתר בעיה רפואית מורכבת, יש צורך לבדוק מעבר. הרבה מעבר. מכיוון שגם הרופאים המשוכללים ביותר לא ניחנו בכוחות על, יש צורך לשלוח את המטופלים לבדיקות אולטרסאונד כדי לשלול תופעות מסוימות, או לחלופים לאבחן בעיות אחרות. בדיקות האולטרסאונד המשוכללות הן על פי רוב בדיקות בלתי פולשניות, אם כי לעתים יש צורך בהכנות מיוחדות. על כל פנים, תמיד חשוב להיוועץ באנשי מקצוע איכותיים.

אילו בדיקות אולטרסאונד קיימות

בדיקת אולטרסאונד מתפצלת למגוון רחב של סוגים. אלה כמה מבין הסוגים הבולטים ביותר:

·         דופלר – זוהי בדיקה אשר נועדה לאבחן בעיות בזרימת הדם. בדיקת דופלר יכולה להתבצע באזורים שונים בגוף האדם כדוגמת ורידי רגליים או ידיים וצוואר.

·         אורטופדי – אולטרסאונד אורטופדי מתבצע באזור הקרסוליים, הירכיים או הברכיים. בדיקה זו נועדה לאבחן דלקות בגידים.

·         בדיקת התריס – כאשר קיימת בעיה בבלוטת התריס, שולח הרופא לבצע בדיקה מקיפה.

·         דרכי השתן – אולטרסאונד דרכי שתן מתבצע כאשר יש חשד לאבנים בכליות.

·         גניקולוגי – נשים נשלחות לבצע את בדיקת האולטרסאונד כאשר יש חשד לתופעות כמו שארית שתן או כשיש צורך לבצע סריקות אגן.

·         כיס מרה – לעתים יש צורך לבדוק את מצב כיס המרה ולבחון אם אין אבנים.

·         אולטרסאונד רקמות רכות – בדיקה זו נועדה לאתר גושים חשודים כמו בלוטות לימפה או לימפומות.

מביאים את האולטרסאונד אליכם הביתה

לא כל אחד מאתנו יכול להתלבש ולהגיע אל המקום כדי לבצע בדיקת אולטרסאונד. למרבה המזל, היום יש פתרון טוב בדמות שירות עד הבית. שיורת זה מיועד לקשישים או בעלי מוגבלויות אשר אינם יכולים לצאת מביתם. כל שיש לעשות הוא להצטייד בהפניה מהרופא והטכנאים בדרך אליכם.

מהלך הבדיקה

צילום אולטרסאונד אינו פולשני. במהלך הבדיקה מורח הטכנאי ג'ל על האזור שיש לצלם. הג'ל מסייע בהעברת גלי הקול של האולטרסאונד דרך הגוף. על גבי הג'ל מעביר הטכנאי (או הרופא) מכשיר אשר נקרא מתמר. בדיקת האולטרסאונד עצמה נמשכת כחצי שעה. על פי רוב, אין צורך בהרדמה במהלך הבדיקה, מכיוון שמדובר בבדיקה שאינה כואבת, אך יכולה לגרום לתחושת אי נעימות כאשר לוחצים באמצעות המתמר על חלקי הגוף.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top