איתמר לנדאו, עורך דין לענייני משפחה ולסוגיות נוספות, שם לו למטרה לספק ללקוחותיו את הייצוג המשפטי המקצועי והטוב ביותר. עורך דין לנדאו החליט בגיל 31 "המופלג", בהיותו נשוי ואב לארבעה ילדים, לחדול מעיסוקיו המקצועיים הקודמים כדי ללכת ללמוד את מלאכת עיסוק בדין. לאחר 9 שנות עבודה מוצלחות בבית המשפט, לנדאו בחר לעבור לעבוד בשוק החופשי, על מנת לסייע לאנשים להתמודד בהצלחה עם המערכת המשפטית הסבוכה.
בנוסף לכך, עורך דין לנדאו למד וניהל מספר קורסי גישור כלליים וגישור בדיני משפחה בשל חוש הצדק המפותח שלו והרצון לפתור סוגיות מחלוקת בדרך של פשרה ונועם הליכות. יחד עם זאת, כאשר הגישור אינו צולח, עו"ד לנדאו בוחר להילחם בעוז ובאומץ לב עבור לקוחותיו כדי שישיגו את האינטרסים שלהם ויוכלו לישון בשלווה.
דיני משפחה בישראל
עורך דין לענייני משפחה זקוק להבנה מקצועית ורחבה בשתי הערכאות המשפטיות הקיימות בארץ. בארץ, סמכויות השיפוט קיימות בידי בית הדין הרבני ובידי בית המשפט האזרחי לענייני משפחה שלו ישנה סמכות שיפוט מקבילה בחלק מדיני המשפחה.
כלומר, הדין הדתי נותן את פסיקתו בנושאים של נישואין וגירושין (של בני זוג מאותה הדת), לגבי מזונות ולגבי המרת דת. אך בנושאים השונים, אימוץ, ירושה, חלוקת רכוש וגירושין ונישואין (של בני זוג מדתות שונות) הסמכות ניתנת גם לבית המשפט האזרחי.
סוגיות בדיני משפחה
עורכי דין המתמחים בדיני משפחה עשויים להוביל לייצוג לקוחותיהם בסוגיות הבאות –
- גירושין – במציאות בה אחוזי הגירושין נמצאים במגמת עלייה מתמדת, עבודתו של עורך הדין הינה רבה. עו"ד יסייע ללקוחותיו להשיג את הגט בדרך של גישור שבה יוכלו יחדיו לפתור את המחלוקות השונות ולהגיע להסכם גירושין. כאשר הגישור אינו מתאפשר, עו"ד ייצג את לקוחותיו במשפט בבית הדין הרבני או בבית המשפט.
- הסכם ממון – הסכם ממון הינו חוזה המוסדר בין שני בני הזוג לפני נישואיהם ומעוגן בחוק בהקשר לסוגיות עתידיות שונות שעשויות לעלות על הפרק אם ייאלצו להיפרד. הנושא העיקרי שבני הזוג מסדירים ביניהם הוא בדרך כלל הנושא הכלכלי שבו הם מחליטים כיצד יחולקו הנכסים ורכושם המשותף. נושאים נוספים שניתן לקבוע מראש הינם דמי מזונות והחלטות מוסכמות בהקשר לילדים. הסכם הממון נועד למנוע מבני הזוג מחלוקת משפטית עתידית ולהבטיח להם כי הקשר אינו מתבסס על אינטרס כלכלי.