במקרה של הלנת שכר – למי כדאי לפנות?

עובדים במשק הולכים ונפגעים בזכויות שלהם מדי יום ככל שמצב התעסוקה במשק הולך ונהיה מורכב יותר. הזלזול שמפגינים מעסיקים רבים, יחד עם המשברים הכלכליים שמקשים עליהם, גורמים לכך שלא תמיד השכר שמגיע לעובדים משולם להם בזמן. זה יכול להיות בגלל ערפול בחוזה התעסוקה או בגלל התעלמות בוטה ממנו, וזה יכול להיות בגלל פשיטת רגל או מצוקת מזומנים של המעסיק שלא דאג לשמור בצד את הסכומים שמגיעים לעובדים שלו לתשלום השכר והשאר חובות המעסיק כלפי העובדים שלו. עובדים שחוששים לאבד את מקום עבודתם גם חוששים להתלונן, וכך נסחבת הלנת השכר שלהם מחודש לחודש ובמקרים רבים אינה משולמת להם בתוספת הצמדה למדד. במקרים כאלה אסור להישאר לבד ויש לטפל בכך במלוא החומרה ולנקוט צעדים מתאימים, אבל עם זאת, לא כל תביעה נגד המעסיק היא הדבר הנכון לעשותו מיד.

מהי הלנת שכר ומה נכון לעשות?

הרגע שבו אתם מגלים שחייבים לכם כסף שלא שילמו לכם מעליב ואף מדאיג, אין ספק. אולם לא כל תביעה מידית לדרישת פיצויים נענית על ידי בית הדין לעבודה למרות שהחוק לצד העובדים. יש לבדוק כל מקרה לגופו לפני שפוסקים פיצויי הלנה. במה דברים אמורים? שכר העובד הוא מה שמשולם לו על עבודתו. שכר מולן הוא השכר שלא שולם לו במועד שסוכם. פיצויי הלנת שכר הם הפיצוי שמחשבים מרגע עיכוב השכר במועד שבו היה אמור להיות משולם, ומדובר או ב-5% מהשכר לשבוע הראשון ו10% בכל שבוע אחריו, או הפרשי הצמדה לתקופה בתוספת 20% ואיחורים. מקבלים את הסכום הגבוה מביניהם.

למה לא פוסקים מיד פיצויי הלנת שכר?

למרות שהחוק מאפשר לפסוק זאת כדי להרתיע מעסיקים מהלנה יש לבדוק קודם אם הייתה טעות או בעיה אחרת שגרמה לכך, ובית הדין לא יפסוק אוטומטית פיצויים במקרה כזה ואף יבטל אותם לפעמים. יכולה גם להיות מחלוקת שמנעה זאת ולכן יש לפנות לעורך דין בתחום דיני עבודה שיוכל להסביר ולייעץ ואף ללוות אתכם בהליך המשפטי הנכון לכם. יש נסיבות  שמסייעות לכם במקרה שלכם וכדאי לדעת כיצד לנצל זאת בתבונה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top