איך מחשבים עלות של ועד בית?
קופת וועד הבית צריכה תמיד להיות מלאה מכל הכספים שמשלמים הדיירים וזאת כדי שאפשר יהיה לשלם באמצעותה את כל המחויבויות של בניין זה כמו חשמל, מעלית, ניקיון ועוד.
מתעניינים בניהול חשבון ועד בית? מחפשים חברת ניהול וועד בית? נשמח לעמוד לשירותכם >>>
עלויות של אחזקת המבנה
כדי לקבל החלטה על גובה דמי הוועד יש לסכם את כל ההוצאות הקבועות של אחזקת המבנה.
- תשלום חודשי לאיש הניקיון.
- עלות חודשית של הביטוח.
- עלות חודשית שמשלמים לחברת המעליות.
- תשלום קבוע לגנן.
- עלות תקופתית של מהנדס בודק למעלית.
בנוסף לכך מוסיפים לתחשיב הוצאות בלתי צפויות על סמך מה ששולם בשנים קודמות כדי לקבל אומדן. כמו לדוגמה תיקון מיוחד שהיה צריך לבצע במעלית, רכישה של שתילים לגינה, מנורות שמחליפים באופן שוטף בקומות השונות, עלות של אינסטלטור בעת פיצוץ צינור, תיקון של מערכת האינטרקום וכו'.
עריכת תחשיב התשלום לוועד הבית
יו"ר הוועד שהוא במקרים רבים אדם מנוסה שממלא את תפקידו כבר כמה שנים, מבצע תחשיב של כל העלויות הקבועות בתוספת ממוצע של הוצאות לא צפויות וזהו הצורך החודשי של קופת הוועד. אם לדוגמה סך ההוצאות הללו הוא 3,000 ₪ בכל חודש ויש במבנה 15 דיירים, כל משפחה תשלם 200 ₪ בכל חודש.
במקרים רבים מחליט הוועד שהתשלום יהיה מעט גבוה יותר וזאת כדי שלא יוצר מצב שהקופה תתרוקן עקב הוצאות לא צפויות. בדרך זו כל דייר משלם עוד סכום קטן שהוא זניח ותמיד יש כסף עבור טיפול בנושאים אקוטיים שאינם סובלים דיחוי.
אם בשנה מסוימת העלויות עלו, עקב סיבות שונות, בשנת הכספים הבאה יעלו את דמי הוועד כדי ליצור כיסוי מלא ומוודאים שכל הדיירים ישלמו את חלקם בנטל המשותף עבור ההוצאות של כל הדיירים.