הצילו! חג! איך שומרים על תזונה נכונה בחגים?

לבד מיום כיפור, כל החגים שלנו משמינים פחד. כאילו לא דיי בארוחת ראש השנה, יש כמעט חודש שלם של ארוחות מפסקות, ארוחות בסוכה, חג ראשון וחג שני, נשנושין עם האושפיזין. ועד שכבר מתאוששים מגיע חנוכה ואתו המאכל הכי משמין בעולם – סופגנייה מטוגנת בשמן מנועים שנעשה בו שימוש פעיל במשך שבוע לפחות. ואז, עוד לא מספיקים לעמוד על הרגליים ומשמינים מפירות יבשים ומפוצצים בסוכר, ובפורים חוטפים עוד הרעלת סוכר בכל המסיבות ובכל הקראות המגילה. ואז, מגיע האבא-אימא של החגים – פסח, חג שכולו פחמימות, פחמימות, ועוד קצת פחמימות. אבל היי, יש עוד את המנגל של יום העצמאות לפנינו, ואת המרשמלו מסביב למדורה, ולקינוח – ים של שמנת, שמנת ועוד קצת שמנת בקינוח גבינתי כזה או אחר. בקיצור, מי שרוצה לשמור על הגזרה, מוטב לו כי יתנצר. להתאסלם פחות כדאי, כי גם להם לא חסרים חגים משמינים (אבל יש את צום הראמאדן, אז אולי כן?).

colourful-651457_1920

אין קסמים כשרוצים לשמור על תזונה נכונה בחגים. צריך עמוד שדרה רציני מול כל הפיתויים, צריך המון נחישות ורגישות מול כל הדודות שמנסות לדחוף לך לפה את מעשה ידיהן להתפאר, צריך גם המון אינטליגנציה רגשית כדי לדעת איך לצאת יפה מכל ארוחה, כאילו טעמת מכל המנות ובכל זאת לא השארת מלא אוכל בצלחת. זה לא פשוט בכלל, אבל זה אפשרי.

הנה כמה טיפים שיעזרו לך לנצח את עצמך:

  1. עשי לעצמך כלל – אל תגיעי רעבה בכלל! הארוחה המשפחתית מטרתה העיקרית, למעט שימור מסורת ישראל וכו' וכו', היא מינגלינג – התעדכנות ברכילויות על קרובים כאלה ואחרים (לשאול בשלומם, עאלק) תוך התנהגות אלגנטית ועשיית רושם מרשים ככל הניתן. האוכל הוא רק אמצעי ולא מטרה. כשבאים לארוחת החג עם בטן מקרקרת טורפים מכל הבא ליד, ולוקחים עוד תוספת ועוד תוספת עד שהבטן כבר מתחילה לכאוב. אם אוכלים לפני, אוכלים פחות בארוחת החג. כלל פשוט לאימוץ!
  2. במהלך היום לפני כל השערורייה הקולינרית מומלץ להתחיל את היום עם ארוחה קלה, משהו בקטנה כמו דגני בוקר, סלט, יוגורט וכדומה. בצהריים מומלץ לאכול מנת חלבון עם אורז שמשביע את הקיבה. לפני הסעודה המלכותית מומלץ לאוכל פרי שאוהבים.
  3. התלבשי בהתאם – את בחורה, את יודעת איך המוח שלך עובד. אם תבואי לבושה הורס וכולם יחמיאו לך, תעבור לך בראש המחשבה: "אוקי, אני חייבת להמשיך לשמור על הגזרה בשביל להמשיך לקבל כאלה מחמאות, חבל להרוס הכול!".
  4. תגלי רוח התנדבות – לכי למטבח ותעזרי להגיש ולפנות, כי זה בטוח יגרום לך לשבת פחות ליד השולחן ולאכול, ולא יישאר לך זמן לנשנש שטויות. בכלל, תדברי כמה שיותר, עדיף ששרירי הפה יעבדו בדיבורים ולא בבליסה.
  5. שימי עין על תבשילי הירקות על השולחן. הם בריאים, מזינים, שופעים בסיבים תזונתיים ומשביעים. תתעלמי ככל הניתן מכל מה שנוטף שומן ועשיר בפחמימות מפוצצות.
  6. אל תגזימי עם היין – כל כוס כזאת היא בערך 150 קלוריות, לא חבל? תפנקי את עצמך עם חצי כוס ותסגרי את השאלטר. עדיף גם לשתות מים ולא כל מיני מיצים עם כמות בלתי נתפסת של קלוריות.
בית וגינה בריאות זוגיות טכנולוגיה ואינטרנט כללי לימודים נופש ואטרקציות פיננסים קוסמטיקה ואופנה רכב
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
איך תדעו אם גם אתם מתאימים להורות משותפת?
הורות משותפת היא טרנד חדש שהורים מנסים להגשים. עם זאת, הורות משותפת אינה תמיד קלה. במאמר זה, נדון...
קרא עוד »
דצמ 19, 2022
חברת ניקיון מומלצת לניקיון איכותי של הבית שלנו
הבית שלנו מהווה את מקום המפלט שלנו מהעולם. בבית שלנו אנחנו למעשה חיים ומוצאים חופש ונחמה. כל אחד רוצה...
קרא עוד »
ינו 18, 2017
מדריך: איך לארגן הלוויה?
אין דבר קשה יותר עבור כל אחד ואחת מאיתנו, מאשר הרגע בו עליו לארגן לוויה לבן משפחה, חבר או אדם אחר שזה...
קרא עוד »
אוג 02, 2020