לא עלינו…איך ניגשים לתביעה סיעודית?

להאריך ימים? בוודאי על כולנו אמן. להיות מוגבלים, חולים או תשושים? לא ולא. כולנו רוצים להיות בריאים כשור ועם דעה צלולה עד מאה ועשרים. אבל במציאות יחידים הם אלו שזוכים להגיע לשנים הללו בבריאות. בשלבים אלו של החיים אין מנוס כי אם להיעזר עם קצבת סיעוד שעוזרת לנו לממן את ההוצאות הרבות של החיים בגיל השלישי. לשם כך בדיוק נחקק חוק הסיעוד אשר מאפשר לאנשים מוגבלים או סיעודיים להגיש תביעות סיעוד.

כך מגישים תביעה סיעודית

  • תביעה לקצבת סיעוד ניתן להגיש החל מהיום בו קשיש מגיע לגיל פרישה.
  • יש מספר מסמכים אותם יש להגיש. המסמך הראשון הוא טופס תביעה לגמלת סיעוד. אם הקשיש מתגורר במוסד או בבית אבות הנהלת המקום צריכה למלא את הסעיף הרלוונטי בטופס. כמו כן יש לצרף מסמכים רפואיים מעודכנים. כולל תדפיס של כל המידע הרפואי הכולל אבחנות, טיפולים, תרופות וכן סיכום אשפוז אם היה כזה במהלך החודשים האחרונים. בנוסף צריך להגיש אישורים על הכנסות של הקשיש ובן זוגו. וזאת עבור שלושה מתוך ארבעה חודשים אחרונים. אישורי ההכנסות לא יכללו קצבאות ביטוח לאומי או קצבאות לנרדפי הנאצים. אם מגיש התביעה הוא לא התובע בעצמו יש לצרף גם ייפוי כוח. בו מייפה הקשיש את האפוטרופוס לנהל עבורו את המהלך ולדאוג לתביעה שלו.
  • לאחר מילוי המסמכים והכנת כל הטפסים הנדרשים ניתן להגיש אותם. יש מספר דרכים אפשרויות להגשת הטפסים. אפשרות אחת היא מילוי טופס מקוון וצירוף כל המסמכים הנוספים. כמו כן אפשר למלא טופס ידני אותו שולחים יחד עם כל המסמכים הנדרשים באמצעות האתר. אפשרות שלישית היא לשלוח את כל המסמכים בתיבת השירות, בפקס או בדואר.
  • לאחר שהמסמכים מגיעים לביטוח הלאומי הם יעברו בחינה יסודית. במידה והמסקנה תהיה כי נראה שהתובע זכאי לקצבה, יתאמו ביקור בית על מנת לבדוק את התפקוד של הקשיש במקום המגורים שלו.
  • אמנם יש מקרים בהם הקשיש יוכל לקבל בקלות אישור לזכאות. אם כי במקרים אחרים הקשיש ייתקל בקיר אטום. במצב כזה יהיה נכון להיעזר עם גורם מקצועי שייצג אותו מול הביטוח הלאומי עבור מיצוי הזכויות שלו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top