אז באמת צריך מסנן נגד אבנית?
שאלה נפוצה מאוד שחוזרת בראשנו בכל פעם שאנו שוקלים לשתות מים מהברז, היא האם יש בכלל הבדל בין מים מהברז למים מסוננים? למשל אלה שתומכים בשתיה מהברז טוענים שמים מסוננים מסננים גם את הדברים הטובים שיש במים כמו מינרלים מהצד השני מתנגדי השתיה ממי הברז יטענו ששווה אולי לוותר על המינרלים שבמים בתמורה למניעת רעלים שיכנסו לגוף. אז כנראה שאני בצד של מניעת הרעלים וויתור על מינרלים (עד כמה שזה באמת נכון כי מי ברז שונים באיכות ממקום למקום ויש אולי מסננים שידועים לסנן רק לכלוך?). אם כך, אז בוא ננסה להבין את חשיבות סינון המים.
אז דוגמא קלה שבה נוכל לראות את השפעת המים הלא מסוננים היא האבנית. אותה אבנית שנמצאת בתחתית הקומקום מהר מאוד והרבה מאוד. ככה מגיעים מי ברז רגילים ללא מסנן אבנית טוב. אף אחד כמובן לא רוצה אבנית בקפה החם של הבוקר שלו:)
חשיבות נוספת לסינון האבנית היא מניעת, קיצור, ונזק למכשירים חשמליים כמו: מדיח כלים, דוד שמש,מכונת כביסה וכו'. האבנית גורמת נזק ומקצרת את חיי המכשירים החשמליים איתם היא באה במגע, מכיוון שהאבנית מצטברת וסותמת את המעברים הצרים של מכשירי החשמל ושבשונה אולי מתקלות כמו תמי 4 תקלות אשר יש תמיכה של החברה, תקלות במכשירי חשמל גורמת להזמנת בעלי מקצוע פרטיים ולרכישה חדשה של מכשירי חשמל שעולים לא מעט כסף.