מה זה צו קיום צוואה מקוון?

אם אדם קרוב נפטר ואתם נמנים בין היורשים שלו, תצטרכו לבקש צו קיום צוואה. במאמר זה נסביר מהו צו קיום צוואה מקוון וכיצד זה מתבצע.

מה צו קיום צוואה?

כאשר אדם נפטר ומותיר אחריו צוואה, הצוואה לא מתקיימת באופן אוטומטי והכסף והנכסים לא מגיעים אל היורשים כמובן מאליו, אלא יש להגיש בקשה לקיום הצוואה ולעבור הליכים ביורוקרטיים ומשפטיים. זאת, כדי להבטיח את תקינות הצוואה ואת זכותם המוסרית והמשפטית של היורשים לרשת את הנפטר.

תהליך הבקשה

כאמור, תהליך הגשת בקשה לצו קיום צוואה כולל הליכים ביורוקרטיים וחשוב להבין מהם. אם כן, תחילה יש לחתום על כל המסמכים הדרושים ולשלוח אותם לרשם הירושות. לאחר מכן יש להמתין לתגובת רשם הירושות. חשוב להבין, שבמידה והמסמכים לא מלאים או לא מוגשים כפי שצריך, אתם עלולים לקבל סירוב מרשם הירושות וכך להאריך משמעותית את משך הזמן עד לקבלת הירושה ולכן חשוב לתת לאנשי מקצוע לטפל בכך.

היתרונות של צו קיום צוואה מקוון

לבקשת צו קיום צוואה מקוון יש שני יתרונות גדולים ובולטים במיוחד. האחד, שהכל נעשה באופן מקוון ובלי לצאת מהבית וכך נחסך לכם זמן רב. השני, שהתהליך נעשה על ידי עורכי דין מקצועיים ומנוסים מתחום דיני המשפחה, שעוברים על כל המסמכים טרם הגשתם לרשם הירושות וכך הם מבטיחים את תקינותם. חשוב להבין, שהתהליך הביורוקרטי לוקח כחודשיים ובמידה ומתקבל סירוב מרשם הירושות, יש להמתין שוב במשך תקופה ארוכה ועם קבלת העזרה הנכונה, ניתן להימנע מכך.

האפשרויות שעומדות בפניכם

באפשרותכם לבחור אחת מתוך שתי אפשרויות: התהליך הרגיל או התהליך המקוון. בהליך הרגיל, תצטרכו להיעזר בעורך דין ולהיפגש אתו על מנת שיוכל לעזור לכם להגיש את הבקשה. להגשת בקשת צו קיום צוואה מקוון תצטרכו להיכנס אל אתר האינטרנט הרלוונטי ולבצע את התהליך דרך האינטרנט, או יותר נכון, את כל מה שניתן לעשות באופן מקוון. חשוב לציין, שגם אם התהליך נעשה באופן מקוון, הוא קביל משפטית באופן מוחלט וביצוע התהליך באופן זה אינו מהווה כל עילה לערעור.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top