הביקור אצל רופא השיניים מטבע הדברים אינו אף פעם בגדר תענוג צרוף, טיפולי השיניים הם טיפולים מורכבים וכואבים וגורמים לאי נעימות רבה עבור המטופל. העסק הופך לגרוע יותר כאשר נגרמת פגיעה במטופל בעקבות הטיפול אצל רופא השיניים בעקבות מה שמכונה רשלנות רפואית. פגיעה כזאת יכולה להתבטא במגוון רחב של תופעות, מבעיות קוסמטיות קשות ועד לנזקים שעלולים להיות מסכני חיים עבור אנשים מסוימים. במקרים כאלה ישנה עילה לתביעה כנגד רופא השיניים על רשלנותו. אחת מן הפגיעות האפשריות היא פגיעה עצבית בשן כתוצאה מטיפול רשלני.
כיצד נגרמת פגיעה עצבית בשן?
ברוב המקרים פגיעה עצבית הנגרמת במהלך טיפול שיניים תהיה קשורה לניתוחים כמו עקירה של שיניים, תיקון צורת הלסת, ניתוח לתיקון לסת שבורה, או במהלך הזרקת חומרי הרדמה לפני הטיפול. המקרים היותר נפוצים של פגיעה עצבית היא פגיעה בעצב הלסת התחתונה, עצב הלשון, עצב הלחי או עצב מנטלי שהוא העצב שנותן תחושה לקדמת הסנטר והשפה התחתונה.
כמה פיצויים ניתן לקבל בתביעה על פגיעה עצבית בשן?
במקרה שנגרם נזק של ממש למטופל, עליו להוכיח שהנזק נגרם כתוצאה של רשלנות רפואית דנטלית של הרופא שלא עמד בסטנדרט הרפואי שמקובל בקרב רופאי השיניים ולא נקט בחובת הזהירות המתבקשת, במידה והתביעה תתקבל זכאי המטופל לקבל פיצוי בסכומים גבוהים של עד מאות אלפי שקלים עבור הפגיעה, במקרה שאירע ב – 2012 פסק השופט פיצויים על סך 80,000 ש"ח עבור פגיעה עצבית שכזאת. במקרה נוסף נפסק עבור התובע פיצויים של מאה אלף שקלים בעקבות פגיעה עצבית, כש – 60 אלף מתוכם עבור הכאב והסבל שנגרם למטופל, ועוד 25 אלף שקלים עבור הפסדי שכר שנגרמו למטופל בעקבות הטיפול, והשאר עבור הוצאות רפואיות בעבר ובעתיד.