אנשים רבים מעוניינים לדעת כמה זמן לוקח להחלים מפרוצדורת עקירה כירורגית. כאן חשוב לקחת בחשבון שעקירה ועקירה כירורגית הם שני דברים שונים ולכן גם זמן ההחלמה שונה. מעוניינים לדעת כיצד לארגן את החיים שלכם לאחר עקירה הנחשבת ככירורגית וכמה ימי מחלה לבקש ממקום העבודה? התחילו לקרוא!
מה ההבדל?
בעקירה רגילה רופא השיניים תופס את השן עם צבת, מנתק את השורש שלה ומוציא אותה. בעקירה כירורגית התהליך מורכב יותר ולכן חשוב לפנות אל רופא המיומן בהליך זה. באם יש דלקת בשן אותה מתכננים לעקור הרופא יבקש שהמטופל ייטול אנטיביוטיקה טרם ההליך. מספר שעות טרם העקירה יש להימנע מאכילה ושתייה.
עקירה כירורגית מתבצעת לרוב במקרים בהם הכתר של השן הרוב לגמרי, השן כלואה בלסת או מאחורי שיניים אחרות וכאשר יש בעיות בשורשים של השן, כמו למשל שורש עקום או שבור ולכן ההמלצה היא לערב הליך כירורגי בעת עקירת השן.
עקירה כירורגית – מה קורה לאחר העקירה?
הליך כירורגי יכול להוביל לתופעות זמניות שונות, כמו למשל דימום ונפיחות אשר נחשבות כתופעות שכיחות. לעומת זאת יכול להיות גם מצבים של פגיעה עצבית, פגיעה בלסת או פגיעה ברצפת הסינוס ולכן חשוב מאוד לבחור ברופא מומחה אשר מיומן בביצוע פרוצדורת עקירה כירורגית. מומחיות ממזערת את הסיכונים ולעיתים מזרזת את זמן ההחלמה לאחר העקירה.
לאחר העקירה יש ללחוץ על האזור עם גזה רבע שעה עד חצי שעה, דבר אשר יוביל להפסקת הדימום המאסיבי. בשעות שלאחר העקירה אין לשתות או לאכול. ביממה שלאחר העקירה יש להימנע מאכילת דברים חמים ודברים קשים. כמו כן, חשוב לא לעשן, לא לשתות אלכוהול, לא לירוק ולא לבצע פעילות גופנית כלשהי. למחרת העקירה חשוב לבצע שטיפות פה פעמיים ביום.
הנפיחות אמורה לרדת לאחר כשבוע ימים ולאחר שבועיים הנפיחות תרד אצל רוב האנשים, אך החניכיים, הרקמה הרכה והעצם עלולים להיות רגישים למספר שבועות.
לבדיקה, לקבלת ייעוץ תאמו תור אצל ד"ר אלדד בן אלעזר