ישנו רצף של ירידה בשמיעה, לא כל אדם ששמיעתו נפגעת נפגע במידה שווה לאחר.
קיים קשר מובהק בין ירידת היכולת השמיעתית לבין העלייה בגיל עם מרוצת השנים. אך גם אם אתם אנשים צעירים, ואינכם שומעים כבעבר, חשוב לעבור בדיקת שמיעה. בדיקת שמיעה נועדה לבחון את יכולת השמיעה.
יכולת השמיעה מורכבת משלוש פעולות אשר תלויות זו בזו
כדי שנוכל לשמוע על האוזן להיות מסוגלת לעשות את שלוש הפעולות שלהלן:
- לקלוט את גלי הקול,
- לתרגם אותם לאותות חשמליים
- ולבסוף להעביר את האותות החשמליים למוח – שם הם מפוענחים לצלילים.
הקשר הוכח מדעית במחקרים. יש גם לקויות שמיעה מולדות, קיימים מקרים של לקות המתבטאת באובדן חלקי או מלא של יכולת השמיעה שנגרמת בעקבות מחלה כמו טיניטוס למשל הפוגעת ביכולת השמיעתית או תאונה במהלך החיים בעקבות גורמים שונים כתוצאה מפגיעה באחד ממרכיבי מערכות השמע בעקבות שמיעת פיצוץ בעוצמה דציבלית גבוהה.
בדיקות אודיומטריה יכולות לגלות האם יש לך אובדן שמיעה סנסורנוראלי (פגיעה בעצב או בשבלול השתן) או אובדן שמיעה מוליך (פגיעה בעור התוף או בעצמות העצם הזעיר). כל התהליך צריך לארוך כ- 30 דקות, וזה ללא כאבים. מרבית המבוגרים שמגיעים למבחני שמיעה מתבקשים לענוד אוזניות ולהאזין לטונים קצרים שמושמעים בעוצמות שונות ומצבים שונים לאוזן אחת בכל פעם.
בזכות המוצרים החדשניים שלנו תחדדו את החושים תחזרו לשמוע
עם התפתחות הטכנולוגיה, נוצרו ופותחו מוצרים במיוחד בעבורכם. על מנת לשפר את איכות השמיעה שלכם וכך את איכות החיים שלכם.
מכשיר שמיעה דיגיטליים
מכשירי שמיעה מהווים פתרון לחלק נכבד של בעיות השמיעה בעולם המודרני, קראו בהרחבה. כניסתם של מערכות שמע משוכללות ומעגלים חשמליים מורכבים מאפשרות מתן תשובה הולמת למרבית הירידות בשמיעה.
שתלים
תפקידה של מערכת השתל היא בעצם לחקות באופן פיזיולוגי אחר פעילות האוזן האנושית. מערכת השתל מאפשרת לאנשים הסובלים מירידה משמעותית בשמיעה (ליקוי שמיעה עמוק) ליהנות מצליל עשיר ומלא.
הקשר בין גיל מבוגר לבין אובדן שמיעה
במחקרים באוזני בעלי חיים ובאוזניים אנושיות של בני אדם מסתבר שאובדן הקשר בין סיבי עצב שמיעתיים לבין תאי שערה מתרחש לפני שמבחינים בירידה בסף השמיעה.