לא מעט אנשים, צעירים ומבוגרים, גברים ונשים, דתיים וחילונים, כותבים שירים להנאתם, בין אם זה מדי יום או שבוע, ובין אם זה לעיתים יותר רחוקות. רבים מהם תוהים מה אפשר לעשות איתם, מעבר לזה שהשיר יכול להישאר במגירה או בספרייה במחשב.
מן הסתם, זה שהשיר נשאר במחשב או במגירה, זה לא דבר רע. יש אנשים שמעדיפים לא לפרסם את היצירות שלהם, הם לא כותבים אותן לצורך חשיפה, אלא לצרכים אישיים, רצון לפרוק משהו מתוכם, בין אם זה תחושה, מחשבה או כל דבר אחר.
אך ישנן דרכים שונות כיצד לעבוד עם השירים, יש מספיק מה לעשות איתם אם אנחנו רוצים כן לחשוף בפני אנשים, מוכרים ופחות מוכרים. בחלק הבא של המאמר אציג מספר דרכים מה אפשר לעשות עם שירים חדשים שאתם כותבים.
ראשית, אתם יכולים לשלוח אותם במייל לקבוצת תפוצה שאתם יוצרים, חברים, בני משפחה, מכרים. כל מי שאתם חושבים שישמחו לקבל את השירים שלכם וליהנות מהם.
שנית, אתם יכולים לשלוח את השירים לאתרי אינטרנט שעוסקים בשירה וספרות, אתרים בהם אפשר לפרסם יצירות בחינם. כמוכם יש עוד מאות אם לא אלפי יוצרים, חלק גדול מהם מפרסם את השירים ברשת ומקבל פידבקים מגולשים שונים. אם אתם מוכנים לחשוף את היצירות שלכם ופתוחים לביקורות, זה המקום.
חשוב להדגיש, אתם לא חייבים להתפרסם בשמכם המקורי וגם לא לפרסם את הפנים שלכם, אתם יכולים לעשות זאת באלמוניות מוחלטת, להישאר תעלומה, מסתוריים. לפעמים זה רק מוסיף לעניין.
שלוש, כיום אפשר לפרסם שירים בקבוצות שירה ויצירה בפייסבוק. זה דומה לפרסום שירים באתרי אינטרנט עם שני הבדלים, היוזר הוא שלכם ולכן אתם לא יכולים להישאר אלמוניים, הבדל שני, בפייסבוק השירים נעלמים מהר יותר, להבדיל מאתרי אינטרנט שם הקהל יכול לחזור אל שירים ישנים שלכם שוב ושוב.
ארבע, אתם תמיד יכולים לפנות אל אמנים ויוצרים ולהציע להם את השירים שלכם. זה לא פשוט, מרבית היוצרים לא יחזרו אליכם, אך מספיק שאחד יתרשם ויחליט לעשות עם השיר שלכם משהו, בשביל לעלות על הגל.