לא פעם, בעיקר בתקופת הקיץ, אנחנו שומעים בחדשות אודות מקרים של תאונות אשר מתרחשות בבריכות פרטיות וציבוריות. מדובר בתאונות שקורות בתוך הבריכה ומחוצה. למשל, תאונת טביעה, תאונות החלקה, נפילות ועוד.
בשביל להימנע מתאונות אלו, יש לשמור על בטיחות בעת השימוש בבריכה. בשביל לנהוג בצורה בטוחה, יש להקפיד לא רק על הכללים הסבירים לבטיחות, מצד המבוגרים והילדים אלא יש גם לדאוג לאמצעי בטיחות שונים אשר מאפשרים לנהוג בצורה כזו. שני הדברים הולכים ביחד כמובן, וכשמחליטים לבנות בריכה ביתית ולאחר מכן להשתמש בה, חייבים להקפיד על כללי הבטיחות והשימוש באמצעי בטיחות ברורים ונוחים.
אילו אמצעי בטיחות ישמשו אותנו בבריכה
אנחנו יכולים למצוא מגוון של אמצעי בטיחות אשר יאפשרו לנו לשמור על הכללים. בחלק זה של המאמר אנחנו נציג כמה דוגמאות לאמצעים אלו:
גדר בטיחות לבריכה – גדר זו אמורה ליצור הפרדה בין שטח הבריכה לשטחים אחרים. כך לא יווצר מצב שאם מישהו משחק בחצר או בגינה, הוא יגיע לבריכה או אם הוא ישחקו בחצר עם כדור או משהו אחר, הוא יעוף ויגיע אל תוך הבריכה.
מעקה בטיחות – בתוך הבריכה ומחוצה לה, זה נכון להתקין מעקי בטיחות שמאפשרים להיאחז בהם בשביל לא ליפול, ואם יש קושי מסוים בתוך הבריכה כששוחים אז תמיד ניתן לאחוז בהם.
שלטי בטיחות – ניתן להתקין שלטים מעל המים וכן באזורים אחרים מסביב לבריכה, מטרת השלטים היא להזהיר את מי שנמצא בתוך הבריכה ומחוצה לה, למשל, לא לרוץ, לא להיכנס למים עמוקים, לא לקפוץ וכדומה.
דקים – המטרה של התקנת דקים, מלבד העיצוב של המקום, היא גם לאפשר לאנשים ללכת ללא חשש ליד הבריכה מבלי שיחליקו. כמובן שאמור להיות מותקן שלט שמציין לא לרוץ על הדקים, בוודאי לא באזור אשר קרוב לשפת הבריכה.
סולם – בכל בריכה מותקן סולם שמאפשר ירידה בטוחה אל המים ועלייה נוחה. אפשר להתקין את הסולם בשני צידי הבריכה.
סימון גובה עומק הבריכה – בכל בריכה, פרטית וציבורית, רצוי שיהיה מצוין מה עומק הבריכה, כך אנשים ידעו אם זה המקום המתאים עבורם לשחות או לעמוד בו. מלבד הסימון, צריך שיהיה מצויין האם זה מקום עמוק או רדוד.