אוהבים דגים? ככה תשפרו את יכולות בישול הדגשים שלכם בעשרות מונים
תאריך: יול 06, 2023
דגים הם חלבון רב תכליתי ובריא שנהנים ממנו במטבחים בכל רחבי העולם. יש מגוון גדול של דגים, ממינים מלוחים כמו טונה, סלמון ובקלה, ועד זני מים מתוקים כמו פורל ושפמנון. לכל סוג של דג יש טעם ומרקם ייחודיים, וניתן להכין אותו במגוון דרכים, כולל צלייה, אפייה, טיגון, שליד או אידוי שהסברים עליהם תוכלו למצוא באתר המתכונים אוכל זה החיים. מבחינה היסטורית, דגים היו מקור תזונה חשוב, במיוחד באזורי החוף, ומאכלים מסורתיים רבים מאזורים אלו מדגישים את הטעמים והמרקמים העדינים של הדגים ולכן ניתן למצוא מתכונים עם דגים בקטגוריית מתכוני בריאות מאתר אוכל זה החיים.
להלן 12 טיפים לבישול דגים:
- קנה דגים טריים או קפואים כהלכה: הדג צריך להריח טרי ומתון, לא דגי, חמוץ או דמוי אמוניה. הבשר צריך לקפוץ בחזרה כאשר לוחצים עליו.
- שמור על העור: במידת האפשר, מבשלים את הדג עם העור. הוא מספק שכבת בטיחות בין בשרו של הדג לבין מחבת או גריל חמים.
- השתמש בכלים הנכונים: השתמש במרית רחבה להפיכת הדג כדי למנוע שבירת הבשר העדין. מרית דגים מיועדת לכך.
- הימנעו מבישול יתר: הדג מתבשל במהירות והוא נעשה ברגע שהוא הופך אטום ומתקלף בקלות עם מזלג.
- יבש את פני השטח: טפחו את הדג לפני הבישול כדי למנוע ממנו אדים במקום לצרוב.
- מחממים את המחבת: בדיוק כמו עם בשר, חימום מוקדם של המחבת עוזר לדג להתבשל בצורה אחידה ויוצר צריבה טובה.
- מבשלים אותו בטמפרטורה הנכונה: לדג רך ומתקלף, מבשלים אותו בטמפרטורה הנכונה. רוב הדגים מצליחים בסביבות 145°F (63°C).
- השתמשו בסל דגים לצלייה: דגים נוטים להיצמד לגריל. סל דגים יכול לעזור למנוע מהדג שלך להתפרק.
- הוסף חומצה: סחיטת לימון או קורטוב של חומץ יכולים לשפר את הטעמים של מנת הדג שלך.
- מרינדה בזהירות: מרינדה קלה יכולה לשפר את טעם הדגים. עם זאת, מרינדות חומציות יכולות לבשל את הדג, לכן הגבל את זמן ההשרה ל-20-30 דקות.
- השתמשו בכלל 10 הדקות: כלל בסיסי לבישול דג הוא לאפשר לו להתבשל במשך 10 דקות לאינץ' עובי.
- תן לו לנוח: כמו בשר, גם דגים נהנים מכמה דקות של מנוחה לפני ההגשה.