בימים הראשונים של הנישואין, אנשים רבים עדיין לא בטוחים לגבי ההסדר הכלכלי לפני או אחרי הנישואין. בעבר רוב האנשים התרשמו שבעל ואישה צריכים להיות עצמאיים כלכלית. אבל עם הזמן, הרעיון הזה התחיל להשתנות. כמה מחקרים מראים שיותר ממחצית מהזוגות תלויים כלכלית זה בזה תוך שנתיים מהנישואים.
חלק מהמומחים מאמינים כי הדבר נובע משינויים בחברה ובתרבות וכן מחידושים טכנולוגיים כמו טלפונים ניידים ומחשבים. כשזה מגיע לכספים, אנשים נוטים לחשוב במונחים של כסף ולא באהבה. משמעות הדבר היא שהם אינם מסוגלים להביע את רגשותיהם האמיתיים זה כלפי זה כי אין להם יכולת להעביר כוח כספי ביניהם בכל דרך – בין אם זה באמצעות חוזה פורמלי או הסכם בלתי פורמלי כגון הסכם טרום נישואין או אפילו רק העברות כסף בין שותפים כאשר הם מבלים יחד מחוץ לשעות העבודה. לפרטים עבור הסכם ממון עם משכנתא https://ganor.co.il/prenup-with-mortgage/
הסכמי ממון הם חלק גדול מחיינו. אבל הם יכולים להיות מסובכים וגוזלים זמן. הדרך הנפוצה ביותר היא לעשות זאת לבד. אבל, יש גם כמה מצבים שבהם אתה צריך למצוא עורך דין או יועץ פיננסי כדי לעשות הסכם לגבי כסף.
איך עושים הסכמי ממון?
הבעיה בהסכמי ממון היא שהם נוטים להיות די מעורפלים ופתוחים לפרשנות. הסיבה לכך היא שיש כל כך הרבה מצבים שונים בהם ניתן לחתום על הסכם ממון, כגון נישואין, גירושין, חינוך ילדים וכו'.
המשמעות היא שלכל אדם יש רעיון משלו מה זה אומר להיות נשוי והאם הוא צריך את הסכמת בן הזוג או לא לפני חתימה על הסכם ממון כלשהו. לכן, הנוסח בו נעשה שימוש בחוזה יכול להשתנות באופן משמעותי מאדם לאדם.
על מנת שהסכם יהיה תקף ואכיפה, שני הצדדים חייבים להסכים על תנאיו מראש – מה שאולי אומר לעבור פגישות רבות ולנהל משא ומתן על הפרטים כאשר למעשה אין לך מושג על מה אתה מסכים! למידע נוסף בנושא הסכם ממון לאחר נישואין כאן