אבקת חלבון כשרה – מה הופך אותה לכשרה והאם זה משנה את התכלית שלה

אם בעבר היה מקובל לחשוב שהציבור החילוני הוא זה שמבלה בחדרי הכושר, כיום קשה לפספס שאת חדרי הכושר פוקדים גם בני הציבור הדתי ואפילו ניתן לראות חדרי כושר המיועדים לציבור החרדי המתנהלים בהפרדה ובהתאמה מלאה לאורח החיים החרדי. בסופו של דבר לא מדבור בעניין מפתיע, חשיבות השמירה על הבריאות מופיעה בתורה מפורשות – "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם". עם כניסתו של ציבור השומר כשרות לעולם האימונים והכושר, עלתה הדרישה לתוספי תזונה כשרים אשר הציבור הדתי יוכל לצרוך, ובהם אבקת החלבון אשר נחשבת לאחת מתוספי התזונה האהובים ביותר על מתאמנים וספורטאים ברחבי העולם.
אבקת חלבון כשרה – מה הופך אותה לכזאת?
אחד מהדברים אותם אסרו חכמי היהדות כחלק מחוקי הכשרות הוא לצרוך חלב המכונה "חלב עכו"ם" (או: חלב נכרי). משמעות המושג חלב עכו"ם הוא חלב שנחלב על ידי אדם לא יהודי, כאשר אין אפילו נוכחות של יהודי במהלכו של תהליך החליבה. הסיבה לכך היא החשש שמא עירב הגוי חלב מחיה שאינה כשרה כמו נאקה או חזירה האסור בשתייה, בחלבה של הפרה. כאשר מדובר על מוצרים המכילים חלב בצורה כזאת או אחרת כמו אבקת החלבון ישנו צורך במערכת כשרות שתפקח על מקורו של החלב ותוודא שמדובר בחלב פרה שנחלב על ידי יהודי או כשיהודי עומד על גביו. רק אבקת חלבון המיוצרת מחלב כזה תחשב אבקת חלב כשרה.
האם אבקת חלבון כשרה מאבדת את ערכה?
כאמור ההבדל העיקרי בין אבקת חלבון רגילה למקבילתה הכשרה נעוץ בכשרות החלב. אמנם, גם המרכיבים האחרים באבקת החלבון צריכים להיות כשרים, אך לא החלב ולא המרכיבים האחרים מגיעים בגרסה הכשרה ברמה פחותה יותר, ומשום כך אין סיבה לחשוב שאבקת חלב כשרה תהיה פחות בריאה או פחות איכותית. למידע בנושא חנות אבקות חלבון