כל מה שכדאי וצריך לדעת על עמותות בישראל
ההגדרה של עמותה היא גוף מאורגן אליו חוברים מספר אנשים לצורך קידום מטרה חברתית מסוימת. הקמה של עמותות מביאה איתה מגוון של יתרונות, חלקם כלכליים, חלקם חברתיים. פתיחת עמותה מאפשרת פעילות של גופים ששמים להם למטרה לקדם ולשפר את החברה הישראלית. יש עמותות שהמטרה שלהן להעביר אוכל לאנשים עניים או כאלה שידם אינה משגת, עמותות למען חיילים בודדים שדואגות שיהיה להם כל מה שהם צריכים לחיות בכבוד בזמן שאינם בצבא ואין מי שדואג להם, עמותות למען בני נוער בסיכון, עמותות שדואגות לקשישים וניצולי שואה ועוד.
איך מקימים עמותה ?
במדינת ישראל יש למעלה מ-40 אלף עמותות. על פי חוק כמלכ“ר עמותה חייבת להיות מוסד שאין לו שום כוונת רווח. יחד עם זאת, העמותות בישראל מספקות מענה תעסוקתי למאות אלפי שכירים ועצמאיים גם יחד ולכן הן מהוות מנוע כלכלי חשוב ומהותי במשק. יש כמה דברים חשובים בהקמת וניהול עמותה:
- שני אנשים שגילם עולה על גיל 18 אך בעיקרון מס הכנסה ומע“מ שהם גופים חשובים בהקמת עמותים מכירים בגוף הנקרא עמותה רק אם יש בו לפחות 7 אנשים.
- יש להוריד את טפסי הקמת העמותה באתר של רשם החברות ולציין בטפסים את השם שבחרתם לעמותה. יש להעביר גם כתובת מסודרת.
- יש להצהיר על התחייבות לייסד את העמותה על פי החוק ולעמוד בכל התקנונים הקבועים בו.
- יש להעביר אגרה בסך של 816 ש“ח עבור רישום העמותה ואגרה שנתית בסך של 1,303 ש“ח עד סוף חודש מרץ. בנוסף, יש לפנות לעורך דין לפתיחת העמותה והעלות לשכר טרחה היא 1,859 ש“ח. יש עורכי דין שמבצעים את השירות בחינם.
השלבים הבאים כוללים את הפעילות השוטפת של כל עמותה וגיוס כספים כמובן.