ועדת ערר המכון הרפואי – איך להתכונן
אם המכון הרפואי לבטיחות בדרכים פסל את הרישיון שלכם, אל דאגה, אתם לא חייבים לעבור לדו גלגלי חשמלי למרות שזה מומלץ בלי קשר, יש פתרון.
קודם כל חשוב להבין את המצב. המכון הרפואי לבטיחות בדרכים הוא כשמו, דואג לבטיחות בדרכים של נהגי ישראל. לכן, הוא עלול לפסול הרבה אנשים כתוצאה מאי לקיחת סיכון או אחריות למצבם הבריאותי.
אם קיים חשש, אפילו קל שבקלים, שהנהג עלול להוות סיכון בכביש במצבים מסוימים, הוא יפסול אותו.
אבל האם אפשר להחזיר את הגלגל אחורה? כן, בהחלט כן. אם הפעולות הנכונות שתעשו, ניתן לבטל את רוע הגזירה. איך עושים את זה? המשיכו לקרוא כדי לדעת.
ועדת ערר המכון הרפואי:
המכון הרפואי אחראי לקבוע מיהו כשיר לנהיגה ומי לא. אם תנסו להיזכר חזק, כשהוצאתם רישיון בטופס הירוק בקשו חתימה של רופא משפחה שמצהיר על הבריאות שלכם. אז מי שבריא אין לו בעיה. אולם מי שסובל מבעיות כל שהן, הבקשה שלו נשלחת למכון הרפואי כדי לבדוק האם הוא כשיר לנהיגה או לא.
בשלב הראשון יכול להיות שיפסלו אתכם, אבל גם אם כן, זו לא סיבה להתייאש. אתם יכולים בהחלט לפנות לרופאים אחרים, לקבל חוות דעת אחרות ועם זה לפנות לוועדה בצירוף בקשה לוועדת הערר.
חשוב לעשות את התהליך בליווי של איש מקצוע כדי להגדיל את הסיכויים שלכם לקבל היתר לנהוג ושהרישיון שלכם יחזור לתוקפו.
ועדת הערר תדון בעניינכם ואם היא תגיע למסקנה שניתן להסתמך על המלצות הרופאים שהבאתם, היא תגיש את המסקנות ויתנו לכם אישור להיות נהג ככל בית ישראל. מידע נוסף באתר http://www.les.co.il/