מחיקת חובות – איך זה עובד?

לאדם שהוכרז כפושט רגל יש מכסת חובות ידועה לגורמים השונים. מדובר בנושים שונים כמו ספקים ונותני שירות. בנוסף לכך רשויות המס אשר להן הוא חייב תשלומים שוטפים כמו מע"מ, קנסות ותשלומים ייחודיים כמו מזונות לאישה גרושה.

מחיקת חובות 

כדי להגיע למצב של מחיקת חובות, כל פושט אמור לעמוד בשלב ראשון בתוכנית הפירעון שנקבעה לו. על פי הרפורמה בנושא פשיטת הרגל שהחלה לפעול בשנת 2013 כל מי שנמצא בהליך פשיטת רגל אמור להיות אחראי לחלק מחובותיו. ולכן לאורך שלש שנים הוא מחויב לשלם בכל חודש נתח מכלל חובותיו לכונס הנכסים הרשמי.

לאחר ביצוע התשלומים לאורך כל התקופה, יכול החייב להגיש בקשה לקבלת צו הפטר שבזכותו אפשר יהיה לבצע מחיקת חובות. עם קבלת האישור כל החובות הכספיים שנותרו לבעלי החוב השונים נמחקים והנושים הללו לא יקבלו כספים, מעבר לסכומים שקיבלו לאורך שלוש השנים. 

עקב כך נמחקים כל העיקולים שהיו רשומים בלשכת ההוצאה לפועל ומוסרות כל ההגבלות הקשורות לפתיחת חשבון בנק, קבלת כרטיס אשראי, פושט הרגל יוכל לצאת מהארץ כיוון שצו איסור היציאה מהארץ יוסר והוא יוכל לחדש את רישיון הנהיגה שלו וליהנות מחיים שקטים.

אי מחיקת חובות לגורמים ספציפיים

ברפורמה החדשה נקבע כי קיימים בעלי חוב שאת החוב אליהם אי אפשר למחוק גם לאחר שהחייב שילם חלק מסוים מכלל החוב. הגורמים הללו הם רשויות המס שאמורות לקבל מהחייב תשלומים בגין קנסות שונות על פעולות שביצע, כולל מעשים פליליים. 

בנוסף לכך צו ההפטר לא ימחק את חובותיו לגרושתו והוא מחויב לשלם את כל דמי המזונות על פי הקביעה של בית המשפט, על הכספים הללו אין מחיקת חובות. מידע נוסף באתר http://www.evyatarlaw.co.il/

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top