לא מעט זוגות אשר עומדים להתחתן, מבינים היום שנישואים, מעבר לצד הרומנטי, זה סוג של מערכת יחסית כלכלית. בני הזוג מתחתנים והופכים ליישות כלכלית אחת. העניין הוא, שאם הם מחליטים להיפרד, יש לכך מחיר והוא יכול להיות מאוד לא נעים עבור אחד הצדדים או עבור שניהם.
לכן, בשביל להימנע מכך וגם בשביל שהפרידה תהיה פשוטה, נוחה ויפה יחסית, אז הרבה מאוד זוגות מעדיפים להשתמש באופציה של הסכם ממון. הרעיון הוא פשוט, עוד בטרם מתחתנים מחליטים כיצד לנהוג במידה ויחליטו בעתיד להתגרש.
חשוב להבהיר ההסכם מתייחס להיבטים הכלכליים של הפרידה, אך אפשר להכניס בתוכו גם היבטים אחרים. בכל מקרה, ההסכם יהיה חייב לקבל אישור של בית משפט לפני שיוחלט לממש אותו (לכן, אם ההסכם מתייחס לשאלת גידול הילדים, בית המשפט יצטרך להחליט האם הוא מקובל או לא).
לפני שנסביר את המשמעות של הסכם ממון, יש להדגיש, ההסכם נעשה על ידי עורכי דין של שני הצדדים, מתוך כוונה כמובן ששני הצדדים קוראים אותו לפני כן, מבינים מה זה אומר ומסכימים לחתום עליו.
מה זה הסכם ממון?
מדובר על הסכם שקובע כיצד רכוש, כסף ונכסים של שני הצדדים יחולקו במקרה של גירושים ופנייה אל עורך דין גירושים, כאשר המטרה היא לקבוע שאם צד אחד מביא איתו יותר רכוש וכסף, אז הצד השני לא יוכל לקבל חלק ממנו במקרה של גירושים. הרבה פעמים הסכם מסוג זה, מתבצע כאשר מדובר על בני זוג שלא מגיעים ממצב כלכלי דומה או עם שניהם מגיעים ממעמד כלכלי גבוה ולא מעוניינים לאבד אותו במקרה של גירושים.
כאמור, ההסכם נחתם לפני שמתחתנים, הוא מקובל על שני הצדדים ומהווה תחליף להסכם גירושין לפחות בהיבט זה.
נכתב בשיתוף עזריאלנט עורכי דין