סורבה או גלידה? הגלידה היא חלופה טובה לסורבה לקיץ. הגלידה קלילה יותר, בעלת תכולת סוכר נמוכה יותר וטעימה מאוד. אבל יש בעיה אחת עם הגלידה – היא עלולה להתקלקל במקפיא. לכן צריך למצוא דרך לשמר אותו לפרקי זמן ארוכים יותר כדי שהוא לא יתקלקל במקפיא.
הוויכוח על גלידה מול סורבה הוא אחד הנושאים החשובים בעולם האוכל והשתייה.
לפי סקר של "הגרדיאן", הדעה הרווחת היא שגלידה בריאה יותר מסורבה. עם זאת, יש חששות לגבי איכותם של מוצרים מסוימים ובטיחותם, וכן לגבי האם הם טובים עבורך או לא.
גלידה וסורבה – טעים להכיר
מטרת סעיף זה היא ליצור הבחנה ברורה בין השניים.
סורבה הוא קינוח קפוא המוגש במסעדות מאז תחילת המאה ה-20. הוא עשוי מחלב, סוכר ופירות או לפעמים מרכיבים אחרים כגון גלידה או יוגורט. הגלידה הומצאה בשנת 1822 על ידי ג'ון סוקלינג והיא נקראה "סודה" באותה תקופה. סורבה נוצר לראשונה בפריז בשנת 1882. מקור המילה "סורבה" מהמילה הצרפתית ל"מתוק".
גלידה, לעומת זאת, מקורה באנגליה במהלך שנות השבעים של המאה ה-19, כאשר אנגלי, ג'ון בסקרוויל, המציא אותה לאחר שצרך גלידה שהכינה משרתו ששירת אותו בביתו מדי יום. אז הוא לקח את הרעיון הזה ופיתח אותה למה שהיא היום.
סוכר בכמות גבוהה (?)
סורבה וגלידה הם שני סוגי קינוח שונים מאוד. לשניהם תכולת סוכר גבוהה, אבל הם לא זהים. ההבדל הוא שלגלידה יש אחוזי שומן גבוהים יותר מהסורבה ויש בה יותר סוכר.
הרבה אנשים מבולבלים כשזה מגיע לשאלה האם עדיף גלידה או סורבה.
התשובה למעשה די פשוטה:
"גלידה" או "סורבה" זה קינוח, ולכן יש להכין אותו עם חלב וסוכר. גלידה צריכה להיות קשה וקפואה, בעוד שהסורבה צריך להיות רך וזורם. את הגלידה אפשר להמתיק בסוכר ואילו את הסורבה לא. למידע אודות גלידרייה בפתח תקווה