חשיבותה של הדרכה הורית

המשפחה היא המרכז החברתי העיקרי אליו אנו נולדים. בהקשר זה, ההורים כוללים הורים ביולוגיים ומאמצים, אפוטרופוסים וסבים משמורנים. ילד מגיע לעולם הזה בצורת לוח חלק ורוכש את כל תכונותיו במהלך חייו. ידע ראשוני של מה נכון ומה לא נלמד באמצעות הנחיות ועצות של ההורים מגיל צעיר מאוד. הורים לא צריכים רישיון או לימודי הסמכה כדי להיות הורה. אנחנו לא לומדים את זה בשום מקום ולעולם לא מוכנים למה שעתיד לבוא. לפעמים אנחנו כהורים מצפים שזה יהיה אינטואיטיבי, שאנחנו צריכים לדעת הכל כשנהיים הורים. אז למה לפעמים זה כל כך קשה? אם זאת שאלה שיוצא לכם לשאול הרבה, אולי כדאי לכם לשקול הדרכת הורית.

הדרכת הורים – מתי כדאי לפנות לעזרה?

הדרכת הורים מומלצת כאשר חווים קשיים עם ילדים, מינקות ועד גיל ההתבגרות. הדרכת הורים יכולה לעזור להתמודד עם דפוסי שינה לקויים, קשיי גבולות, ריב בין אחים, התנהגות הרסנית של ילדים, אווירה משפחתית לא נעימה ועוד. כאשר אתם כהורים מרגישים שקשה לכם וזקוקים לכלים נוספים, ייעוץ, תמיכה רגשית מתגמלת מאוד אם אתם פונים להדרכת הורים.

מה בעצם עושים מבחינת הדרכת הורים?

המטרות של הנחיית הורים משתנות, וישנן דרכים רבות שבהן ניתן לתקשר וליישם הדרכת הורים. תמיכת ההורים יכולה להיות קבוצתית או פרטנית. הדרכת הורים יכולה להיות מאוד חינוכית, ממוקדת, התנהגותית וכוללת ייעוץ הורים, "שיעורי בית" ומשימות הורות ספציפיות. הדרכת הורים יכולה להיות גם טיפולית יותר, שכן היא מאפשרת בחינה מעמיקה יותר של דפוסי התנהגות הוריים, זיהוי דפוסי ההורות שלהם, לזהות את המקור לדפוסים אלו בילדותכם ומחוץ לטיפול והמודעות של ההורים לשינוי התנהגות. קבוצות הדרכת הורים עשויות ללבוש גם צורה של קורסים/אימון אישי או קבוצות תמיכה. ראשית עליכם לבחור את השיטה המתאימה לכם ביותר ולבחור מטפל בהתאם למקצועו. אם מדובר בילד הבכור, לרוב עדיף לעשות הפרדה ולתת לילד את הפרטיות והמרחב האישי שלו ולעבור הדרכת הורים עם מדריך נפרד מהמדריך של הילד. וכמובן, הכי חשוב שתיווצר כימיה טובה בין המדריך להורים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top