קציצות בשר
אחד המאכלים היותר אהובים בכל בית בישראל אלו הקציצות. קציצות יכולות להגיע במגוון מינים, סוגים וטעמים. הן נפוצות במגוון תרבויות וישראל הידועה כחברה מאחדת של מגוון תרבויות ולכן תוכלו למצוא קציצות כמעט בכל בית בישראל בשלב כזה או אחר של השבוע או החודש. הן יכולות להיות מצוינות כארוחת צהריים לילדים, להשתלב היטב בארוחת החג או ארוחת השבת ויכולות להוסיף טעם משגע ולספק חוויית אכילה מהנה ומעשירה. ניתן להגיש את הקציצות בנוסף לכל פחמימה כמעט: פירה, אורז, קוסקוס וכמובן תפוחי אדמה אפויים וגם ירקות כמו אפונה וגזר או שעועית ירוקה יכולים להוות תוספת נחמדה ומומלצת למנה. מתכון נהדר זה של קציצות בשר עם נגיעות לימון ברוטב יוסיפו מעט חמצמצות ממכרת לקציצות שגם קטנים וגם מבוגרים יאהבו.
מצרכים לקציצות:
- חצי קילו בשר טחון
- בצק בינוני מגורד
- ביצה אחת.
- שתי כפות של פירורי לחם
- צרור פטרוזיליה
- מעט כוסברה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם (אפשר להוסיף גם כמון או בהרט)
לרוטב:
- צרור פטרוזיליה
- שלוש כפות של לימון שסחטתם מראש
- רבע כוס שמן
- כף כורכום
- כף מרק עוף
- שתי כוסות מים
שלבי הכנה:
בשלב ראשון נכין את הקציצות: יש לקצוץ היטב את הפטרוזיליה והכוסברה ולערבב ביחד עם יתר החומרים בקערה ונניח אותה בצד. בינתיים ניקח סיר רחב ונקצוץ חבילה של פטרוזיליה ונפזר בסיר, נוסיף את הלימון, השמן, הכורכום ומרק העוף. נערבב היטב ונוסיף את 2 כוסות המים. נערבב שוב וניתן להם לרתוח כ20-25 דקות. כעת נכין את הכדורים של הקציצות ונוסיף אותם לסיר. נבשל עד שהרוטב יצטמצם ותראו שהקציצות מוכנות. זה הכול. מתכון פשוט כמו עראיס, מהיר וקל להכנה למנה נהדרת שניתן להגיש בצהריים ביחד עם אורז או פחמימה אחרת.