עד לפני כמה שנים הרגולציה לא ממש ידעה מה לעשות עם כל הדבר הזה שהוא אופניים חשמליים. מדובר על כלי תחבורה שהפך בשנים האחרונות מאוד פופולארי בארץ בגלל מספר סיבות. בין היתר מדובר על כלי נוח וגמיש. הכלי הוא כמובן כלי 'ירוק', לא מזהם וכזה שמאפשר לכל אחד שיחפוץ בכך פשוט לעבור בקלילות את הפקקים המאפיינים בשנים האחרונות את כבישי הארץ.
על פניו מדובר על אופניים, כך שלא אמורות להיות לרכיבה על אופניים חשמליים תקנות מיוחדות. אבל בשנים האחרונות, בייחוד לאחר מספר תאונות קשות שאף הובילו למוות, גדל הצורך בחקיקה הולמת למצב ובהכרעה בדבר אלו שעושים תאונות אלו ואחות תוך שהם רוכשים עם אופניים חשמליים. היום כל רוכב נדרש לעבור מבחן תיאוריה, לנסוע עם קסדה ובשום פנים ואופן לא לעלות על המדרכה. בין היתר, כמובן, חל האיסור על נהיגה בשיכרות בזמן רכיבה על אופניים חשמליים.
קראו מה העונש על נהיגה בשכרות >>>>
מה יהיה העונש על רכיבה בשיכרות
בניגוד לנהיגה ברכב בזמן שהנהג נתון תחת השפעה של אלכוהול, במקרה של רכיבה בשיכרות אין עדיין מספיק פסיקה שיכולה לקבוע או לתת כיוון לכל בית משפט אחר שהאירוע הזה מגיע לפיתחו. לכן אנחנו עדיין לא ממש יכולים להגיד על נהיגה השיכרות על אופניים חשמליים ולגבי אופי העונש שיושת על האדם שנהג בחוסר אחריות.
מדוב על אירוע רציני ממש כאילו היה מדובר על רכב פרטי
כמו שלא הייתם מנסים להתגבר על אירוע שנוצר כתוצאה מהתנגשות של מכוניות על הכביש ללא עורך דין, כך גם נכון לעשות במקרה של אופניים חשמליים. התייחסו למקרה באותה רצינות, שכן, כמו שכבר ראינו, עלולות להיות לכך השלכות חמורות.
צרו קשר עם עורכת דין דנה דוד >>>