מדריך: איך לארגן הלוויה?
אין דבר קשה יותר עבור כל אחד ואחת מאיתנו, מאשר הרגע בו עליו לארגן לוויה לבן משפחה, חבר או אדם אחר שזה עתה נפטר. בתוך ההלם, הצער והאבל המתהווה, יש להתפנות לארגונים של לוויה, שתהיה מכובדת ומרשימה. הנה כמה שלבים חיוניים בתהליך:
מצבות
אומנם מדובר על החלק הסופי, במובן מסוים, בתהליך האבל מאחר ורק בסיום החודש עולים לקבר ומגלים את המצבה, אך רצוי לחשוב על זה כבר בשלבים הראשונים, זאת על מנת שהיא תהיה מוכנה עד למועד הרלוונטי. ניתן לפנות אל מצבות ביאזי, או כל חברה מקצועית ומומלצת, על מנת לקבל דוגמאות והצעות מחיר עבור מצבות מסוגים שונים.
מועד הלוויה
על מנת לארגן לוויה בצורה מסודרת, יש לקבוע מועד בו יוכלו להגיע רוב קרובי המשפחה והחברים. על פי היהדות נהוג לקבור כמה שיותר מהר את הנפטר, בין אם זה באותו יום או למחרת. במקרים נדירים נהוג לארגן את הלוויה גם יומיים אחרי מועד המוות הרשמי. יש לעדכן כמובן את כל קרובי המשפחה, החברים ומכריו של הנפטר במועד ובמיקום הלוויה.
מיקום
ישנם אנשים שדואגים לקנות חלקת קבר לפני מותם, במקרה וזה לא קרה אז יש לפנות אל בית הקברות המקומי. יש לקחת בחשבון, ברוב בתי קברות הגדולים, יש מחסור במקומות ולכן הקבורה היא בקומות.
טקס
מעבר לשאלת המיקום והמועד, יש להחליט כיצד ייערך הטקס. מלבד העניין הדתי, הרי שיש להחליט האם יישאו הספדים וכן האם ייאמרו דברים מיוחדים, במידה והנפטר ביקש זאת. ישנם מקרים בהם מבקשים לשאת שירים או דברים אחרים בעלי משמעות.
שבעה
מלבד הלוויה, הרי שיש לדאוג לשבעה. נהוג לשבת בביתו של הנפטר ואם לא ניתן, אז בבית המשפחה הקרובה. יש לארגן כסאות עבור כל המתאבלים והאורחים, וכן כיבוד. בשבעה נהוג שהמשפחה הקרובה איננה מבשלת ועל כן האורחים יצטרכו להכין ולהגיש את האוכל. מעבר לכך, צריך לכסות את התמונות, מראות ופריטי אומנות אחרים שמונחים במקום. לפני השבעה, אפשר לקבל הדרכה מפורטת בבית הקברות לגבי הלכות השבעה המלאות.