סיוע לקשישים בבית
יש לא מעט קשישים שחיים בביתם ולא מטופלים בבתי אבות או מוסדות ייעודיים, ועל כן אינם מקבלים טיפול באופן שוטף. בייחוד בימים הללו, בהם נגיף הקורונה מראה את אותותיו בישראל – צריך להראות סולידריות וערבות הדדית ולסייע לקשישים שחיים בביתם. כיצד תעשו זאת? מאמר בנושא.
להיות במקום הבטוח והנוח
גם כאשר מתקיימת ירידה משמעותית במצבם התפקודי – יש קשישים רבים שבוחרים להמשיך ולגור בביתם, ולו כי מדובר במקום הבטוח והנוח שלהם. חשוב להבין שישנם ארגונים שעשויים לסייע לקשישים הללו, לרבות מימוש זכויות סיעוד וקבלת סיוע של מטפל צמוד.
ראשית נציין שהמוסד לביטוח לאומי הוא אחד הגופים שאמורים לסייע, כשיש להגיש טפסים לקבלת גמלת סיעוד. מי שתאושר לו הגמלה, יוכל לקבל סיוע בניהול משק הבית, כשישנן כמה דרגות סיוע שונות שנקבעו בחוק. כמו כן, ניתן לפנות לחברות סיעוד שונות, המעניקות טיפול ביתי, כשיש אפשרות לעשות זאת באופן פרטי, ויש אפשרות לעשות זאת במסגרת קצבת הסיעוד של ביטוח לאומי. ארגונים נוספים שעשויים לסייע הם הרווחה ויחידות לטיפולי בית של קופות החולים.
איך נסייע לקשישים בתקופת הקורונה?
אם בבניין שלכם מתגורר אדם מבוגר מאוד, מוטב שתגלו ערבות הדדית ותשאלו לשלומו. כמו כן, תוכלו לברר אם יש ברשותו מספיק מזון ואם הוא צריך בסיוע בקניות וברכישת מוצרים בסיסיים. מלבד זאת, בררו אם הוא זקוק לעזרה ברכישת תרופות או מוצרים נוספים – אם כן, תוכלו לבצע בעבורו את הרכישה או לסייע לו בנושא. קשישים נמצאים בקבוצת סיכון, ועל כן מוטב שלא יצאו מהבית בימים הללו. אם אתם יכולים לעזור ולבצע בעבורם את הסידורים – זה יהיה נהדר!
מלבד זאת, יש לא מעט קשישים שזקוקים לחברה, ובשל המצב לא יכולים לצאת מהבית. מה אפשר לעשות? להתקשר אליהם, לשוחח עמם ולתת להם תחושה שהם לא לבד. תוכלו לעשות זאת עם הסבים והסבתות, עם קשישים שמתגוררים בבניין שלכם ואפילו להתנדב בארגונים ייעודיים שמטרתם לסייע לקשישים בתקופה המאתגרת הזו.
לסיכום, יש לא מעט דרכים לסייע לקשישים שחיים בביתם. נסו לעזור ולעשות כמיטב יכולתכם.