בשנים האחרונות אנחנו שומעים יותר ויותר את המושג, פינות ישיבה זולה. אנחנו שומעים את הביטוי הזה בגני אירועים, בתי קפה, מסעדות, חוף הים ובמקומות אחרים. מה בעצם אומר הביטוי הזה, מה הוא כולל וכיצד אנחנו יכולים לעשות בו שימוש לצרכים שלנו, הפרטיים.
פינות ישיבה זולה מתאפיינות בכך שהן הרבה יותר מרווחות וקלילות מאשר פינות ישיבה רגילות, אפשר לומר שהן פחות "רשמיות" והרבה פחות מסודרות מאשר פינות ישיבה רגילות. בדרך כלל הן כוללות כסאות עם ריפוד, ספות נפתחות למיטה, ובמקרים מסוימים הן כוללות אלמנטים כמו פופים, כריות ומזרונים.
נעשה במגוון מקומות כמו שהצגנו, כשאם רוצים להבין את מקורם, אז יש לחזור אל טארבין, אותם מקומות בהם היה נהוג ועדיין נהוג לארח אנשים על מזרונים מפוזרים על הרצפה כשמסביב בקבוקי שתייה, מגשי אוכל, נרגילות ועוד. בישראל לקחו את הרעיון של מקומות כמו טארבין מעמי המזרח, דוגמא מצרים, לבנון, סוריה, ירדן, וכן ממקורות רחוקים יותר, כמו המזרח הרחוק, בעיקר הודו ותאילנד, לשם הגיעו מטיילים ישראלים וראו את מה שהם קראו "פינות זולה" מקומות בהם האורחים יכולים לשבת או לשכב בנוח, לשתות, לאכול, לשוחח, בלי שהם צריכים לשבת בצורה צפופה ליד שולחן או באופן רשמי ליד השולחן.
פינות ישיבה זולה לגינה ולחצר
אחרי שגני אירועים, פאבים ומועדונים החלו להשתמש בפינות זולה משלהם, החלו גם גורמים פרטיים, בעלי בתים פרטיים לרכוש אלמנטים של פינות ישיבה זולה. אנחנו יכולים לראות ספות שמתאימות לישיבה בגינה, שולחנות וכסאות רחבים, פופים לישיבה בגינה, ערסלים, מזרונים, כסאות נדנדה מיוחדות ועוד. כל אלה יכולים להתאים לגינה או לחצר, כשלצידם יש ריהוט גן רגיל שמתאים לאירוח "רגיל". בדרך כלל נהוג להשתמש בשתי מערכות הריהוט, על פי סוג האירוע, האירוח והאנשים.
חשוב להבהיר, שפינות ישיבה זולה צריכות להתאים לעיצוב הכללי שבמקום, הן מבחינת הצבע והן מבחינת החומר, וכן עליהן להתאים לתנאי מזג האוויר. זו הסיבה שהרבה פעמים נעדיף לקנות פינות ישיבה אשר ניתן לקפל אותן או לנייד בקלות, על מנת שבימי שרב או בימים גשומים, נוכל להזיז אותן אל מקומות בהן נוכל לשבת בהן בנוח.
לסיום, פינות ישיבה זולה מוסיפות הרבה מאוד לכל מקום בהן מציבים אותן, כל מה שצריך זה לרכוש פינת ישיבה שנוח ונעים להשתמש בה ולזכור שהיא צריכה להעניק לנו תחושה קלילה, נעימה ונוחה.