מתכונים לשבועות: יום חג של עוגות הגבינה
אנחנו חוגגים את חג השבועות בין מאי ליוני מדי שנה. זה חג שכולו לבן, חג של גבינות, חג טוהר, וכמובן שעל שולחן החג שלנו מככבת בכל חג שבועות – עוגת הגבינה. יש שיקראו לחג הזה אפילו חג עוגות הגבינה. זה חג עבור כל מי שאוהב עוגות גבינה, כמוני, וזה אחד החגים היפים ביותר שיש לנו כיהודים.
השאלה היא האם ידעתם שיש לעוגות גבינה חג אמריקאי בפני עצמו? כן, כן אני לא עובדת עליכם. הוא נקרא: "National Cheesecake Day" = "יום עוגת הגבינה הלאומי", והוא מתרחש מדי שנה בתאריך 30 ביולי, לא הרחק ממועד חג עוגות הגבינה שלנו. אולי האמריקנים שאבו מאתנו את הרעיון הזה, לא ברור, אבל מה שבטוח הוא שגם הם הבינו שראוי להקדיש יום חג לעוגות הגבינה.
עשית ילי מנהג. בכל חג שבועות אני מכינה עוגת גבינה חדשה. לא תמצאו אצלי את אותה העוגה פעמיים בחג השבועות. לקראת החג אני מפנה לעצמי זמן, יושבת ומחפשת מתכונים לשבועות וכאשר אני מוצאת מתכון חדש ורענן לעוגת גבינה אני מיד מנסה. אני לא מפחדת לנסות דברים חדשים, תוספות מעניינות או רכיבים שטרם הכרתי כי המטרה שלי היא להפתיע, ועם עוגות גבינה אפשר בהחלט להפתיע.
הפעם החלטתי לשתף אתכם במתכון שהוא הומאז' למדינה שהמציאה את יום עוגת הגבינה הלאומי – מחווה לארצות הברית. מתכון נפלא לשבועות – עוגת גבינה בסגנון ניו יורקי. אני חושבת שמגיע לארצות הברית כבוד על כך שטרחה והביאה אלינו חג כל כך חשוב. ולזכותם יאמר שהם גם יודעים איך לעשות עוגות גבינה משובחות.
מוכנים לעוף בדמיון אל ניו יורק?
עוגת גבינה סטייל ניו יורק /סוגת בשיתוף וואלה! אוכל
מה צריך?
תבנית בקוטר של 24 ס"מ
1.5 כוסות פירורי ביסקוויטים
2 כפות חמאה – להמיס אותה
חצי כוס קוקוס טחון
עבור המלית:
3 קופסאות גבינת שמנת = 670 גרם גבינת שמנת
4 ביצים
4 כפות שמנת חמוצה
שני שליש כוס סוכר לבן
חצי מיכל שמנת מתוקה
חצי כפית תמצית וניל
קליפת לימון אחד – לגורר
4 כפות מיץ לימון
עבור הציפוי:
2 כפות אבקת סוכר
70 גר' שמנת חמוצה
דובדבנים או תותים – לבחירה.
ההכנה:
- חממו מראש את התנור לכ-175 מעלות.
- בתוך מעבד מזון שימו את הקוקוס, הביסקוויטים והחמאה וטחנו דק.
- שטחו והדקו את התערובת לתחתית של התבנית. אפו בתנור החם למשל כ-10 דקות.
- הוציאו ותנו לתחתית להתקרר.
- הכנת המלית: בקערת מיקסר הניחו את גבינת השמנת והסוכר וערבלו עם וו גיטרה. ערבבו עד אשר מקבלים תערובת אחידה. הוסיפו שמנת מתוקה והמשיכו לערבל עד לקבלת קרם חלק.
- המשיכו לערבל והוסיפו בהדרגה ביצה ועוד ביצה. הוסיפו בהדרגה גם את קליפת הלימון, מיץ הלימון ותמצית הוניל. המשיכו עד שאתם מקבלים תערובת חלקה ונקייה מגושים.
- צקו את התערובת על תחתית העוגה שכבר בתבנית.
- הנמיכו את חום התנור לכ-150 מעלות. בתחתית התנור שימו תבנית עם מי חמים, כדי שייווצרו אדים.
- הניחו את התבנית עם התערובת בתנור ואפו למשך כ-45 דקות עד שעה או כאשר העוגה מתייצבת.
- הוציאו את העוגה בזהירות מהתנור והעבירו אותה לקירור במקרר.
- בינתיים ערבבו בקערה קטנה את אבקת הסוכר והשמנת החמוצה. דצפו את העוגה.
- אפשר להוסיף תותים אן דובדבנים – לבחירתכם.
זהו, יש לכם עוגת גבינה נפלאה סטייל ניו יורק. בתאבון!