אלימות במשפחה היא עניין רגיש במיוחד והיא דבר עצוב מאד שהולך ומתעצם בישראל עם השנים. אלימות מסוג זה נוראית ויש לטפל בה בעיקר שהיא 'מכת מדינה', תרתי משמע שמובילה למקרים של רצח, אלימות בלתי פוסקת ונזקים קשים.
עם זאת לצד התלונות המוצדקות ביותר של נשים, ילדים ואפילו גברים כנגד אלימות במשפחה – ישנם עדיין אנשים אשר לא חוו אלימות והם בכל זאת משתמשים בקלף זה כדי להכשיל ולגרום נזק לקרובים שלהם, בעיקר שמדובר בסכסוכים בין בני זוג ולעיתים נדירות גם בין הורים וילדים.
כיום בין שלל תלונות מוצדקות שמגיעות למטרה נגד אלימות ישנן כמה תלונות שווא שהם אומנם נדירות אבל כאשר הן קורות הם יכולות להסב נזק רב לאדם שהתלוננו עליו וזאת ללא עוול בכפו.
אז מה עושים במקרים של תלונת שווא של אלימות במשפחה? ולאן פונים? הנה כמה וכמה עצות טובות:
מניעה מוקדמת – כדי למנוע תלונות שווא חשוב בראשית להיפרד מהאדם שמתלונן עליכם במידה ומדובר בבן או בת זוג ולהתרחק ממנו עד כמה שניתן. במקרה של ילדים שמתלוננים תלונות שווא על הורים: חשוב ליידע את משרד הרווחה ואת גורמי החינוך שיכולים לסייע בנושא.
תלונה נגדית – אם זומנתם לחקירה במשטרה בעקבות אלימות במשפחה, חשוב להגיש כנגד האדם שמתלונן שלא בצדק תלונה נגדית אודות תלונת שווא והוצאת דיבה.
תיעוד – נסו לתעד את המפגשים שלכם עם המתלונן במידה והם קורים ביוזמתו או מכל סיבה אחרת. תיעוד אשר יאיר את המצב יכול לסייע לכם מאד במקרה של תלונת שווא.
ייעוץ של עורך דין פלילי – נסו להתייעץ עם עורך דין פלילי אשר מתמחה בתלונות שווא של אלימות במשפחה. עורך דין כזה יוכל לסייע לכם להתגונן נגד הטענות של המתלונן ולהוכיח את חפותכם גם בזמן החקירה וגם במידה והמקרה יידון בבית המשפט.
לסיכום, אם אתם קרבן של הוצאת דיבה ותלונות שווא – זה הזמן לפעול ולא להמתין שכן גורלכם תלוי בהוכחת חפותכם.