משחקי חשיבה גדולים
המונח משחקי חשיבה גדולים, הוא על פניו מתעתע, האם מדובר במשחקי חשיבה לגדולים, כלומר לחבר'ה מעל גיל 18? או שהכוונה למשחקי חשיבה גדולים מבחינת גודל החומרים של המשחק.
האמת היא שזה לא משנה. הסיבה היא, אנחנו יכולים למצוא משחקי חשיבה משני הסוגים, גם כאלה שמותאמים ספציפית לחבר'ה מעל גיל 18, משחקים שמתאימים לאנשים מבוגרים וגם כאלה שנחשבים גדולים מבחינת החומר שלהם. הכוונה למשחקים שאמורים להתאים למספר שחקנים ולא לשחקן אחד או שניים.
הרעיון של משחקי חשיבה הוא די ברור, לייצר יכולת חשיבה שונה, לא מוכרת, לא סטנדרטית, חשיבה שאנחנו לא בהכרח משתמשים בה באופן יומיומי, לא בעבודה ולא בבית. הרבה פעמים מדובר על משחקים בשלבים, מתוך כוונה לייצר אתגר מסוים, כך שאם אנחנו עוברים שלב מסוים, אנחנו צריכים להתמודד עם אתגר יותר משמעותי, כלומר אנחנו צריכים לחשוב בצורה הרבה יותר מעמיקה.
צריך לומר, הרעיון של משחקי חשיבה בכלל ומשחקי חשיבה גדולים, תופס תאוצה מחודשת עם השנים, שכן אנחנו יכולים לראות שימוש הולך וגובר במשחקים מסוג זה במקומות שונים. אם חשבנו שמשחקים אחרים, בעיקר דיגיטליים יתפסו את מקומם של משחקי חשיבה ובכן, זה לא מדויק. אנחנו יכולים למצוא היום יותר ויותר גורמים, צעירים ומבוגרים שמשתמשים במשחקי חשיבה, בין אם באופן עצמאי ובין אם באמצעות דוגמאות אחרות, למשל, סדנאות, ימי גיבוש, ימי כיף, מסיבות כיתה, מסיבות חברה ועוד.
כמו שהסברנו קודם לכן, יש כאן אתגר מסוים שגורם לנו לפתח יכולת חשיבה אחרת, שונה, אשר אנחנו יכולים מצד אחד, לקחת את מה שאנחנו מכירים מהסביבה ולהביא את זה אל תוך המשחק ומצד שני, לעשות את הכיוון ההפוך, כלומר לקחת את החשיבה שאנחנו יוצרים בתוך המשחק, החשיבה שאנחנו משתמשים בה בעולמות של המשחק ולהשתמש בו גם כשאנחנו נמצאים מול אתגרים אחרים, בבית או בעבודה.
השימוש במשחקי חשיבה הוא מאוד נפוץ בקרב מבוגרים אך גם בקרב ילדים, ולכן כשמדברים על משחקי חשיבה גדולים, לא בהכרח מכוונים רק לעניין של גיל אלא גם לעניין של המשחק.