אחת השאלות המהותיות בעידן האינטרנט היא, האם יש משמעות להתייעצות עם איש מקצוע דרך הרשת. האם דומה הדבר להתייעצות שמתבצעת פנים אל פנים או בטלפון.
מרביתנו נוהגים להתייעץ עם אנשי מקצוע דרך האינטרנט, במקרים רבים מדובר על התייעצות קלה, בנאלית למדי ולכן גם אנחנו לא משקיעים הרבה מחשבה בעניין. אך כשהתייעצות היא עם דמויות בתחומים מהותיים, אז יש לכך חשיבות ואנחנו צריכים להתייחס לעניין בהתאם.
אנחנו יכולים למצוא שתי דוגמאות טובות, הראשונה, התייעצות עם רופא והשנייה התייעצות עם עורך דין. כשאנחנו בוחנים את הנקודה הראשונה, התייעצות עם רופא, הרי שמראש האתר דרכו מתבצעת ההתייעצות וגם הרופא עצמו מסביר, שאין מדובר בתחליף להתייעצות עם רופא פנים אל פנים וכל הדברים שנאמרים הם אך ורק על בסיס המידע שאנחנו מספקים לו וזה איננו מידע שלם, לכן אנחנו לא יכולים לפעול על פיו.
מידע נוסף בעניין תוכלו למצוא גם באתר של קונטרקטו.
במקרה של עורכי דין, הדבר דומה מן הסתם. כשאנחנו מתייעצים עם איש מקצוע, אנחנו לא יכולים לצפות שהמידע שהוא יספק לנו יחליף מידע שנקבל מעורך דין כשנפגוש אותו פנים אל פנים במשרד או בכל מקום אחר. ההסבר לכך הוא, שהמידע שאנחנו מספקים הוא בדרך כלל מצומצם, אין בידיו את כל המסמכים הנדרשים, ולכן הוא לא יכול לספק לנו תשובות מלאות.
צריך לציין נקודה חשובה מהצד השני של המתרס. אנחנו מבחינתנו מקבלים את המידע מאנשי מקצוע ולכן אנחנו רואים בו מידע אמין, מידע שאנחנו יכולים לעשות בו שימוש כזה או אחר. אך אנחנו צריכים לקחת בחשבון, שאנחנו משתמשים במידע כזה בעולם שמחוץ לאינטרנט, זה יכול לפעמים להוות בעיה. רופאים רבים למשל מתריעים שיותר מדי פעמים אנשים מקבלים מידע באינטרנט שהוא חלקי או לא אמיתי, ולכן הם בוחרים לא לעבור טיפולים או דורשים לעבור טיפולים שלא מתאימים להם. זה גורם לנזק במידת האמון שלהם במערכת.
לכן כשאנחנו מתייעצים עם עו"ד ברשת או רופא, אנחנו צריכים לקחת את זה בערבון מוגבל ובהתאמה למה שעומד לרשותנו ולרשות האנשים איתם התייעצנו, באותה נקודת זמן.