מדוע חשוב לבצע מיגון קרינה מרשתות חשמל? איך ממגנים רשתות כאלה ומה ההשפעה של קרינה מרשתות חשמל על גופינו? במאמר הבא נסביר יותר על מיגון קרינה, קרינה והשפעותיה.
מה קורה במקרה של חשיפה לרשת חשמל?
אולי אינכם יודעים, אבל ישנם בנייני מגורים שחשופים באופן מסוכן לרשתות חשמל. חשיפה לרשת חשמל יכולה לקרות בעיקר באזור של בניני מגורים שקרובים מידי לחוות שנאים, למקורות של חשמל, חדרי חשמל ועוד. רשתות החשמל בדרך כלל אינן מוגנות ולכן הן עלולות לגרום לחשיפה לקרינה מגנטית שעלולה להזיק מאד לבריאות ובמקרים קשים אף לסרטן.
אז כיצד ממגנים רשתות חשמל?
מיגון רשתות חשמל מתבצעת בשני שיטות עיקריות: השיטה בראשונה היא מניית מיגון סביב מקור הקרינה (מה שנעשה על ידי חברות המתמחות בתחום) ושיטה בראשונה היא למגן את המבנה נגד קרינה. ישנם אף מצבים קיצוניים שמתבצע פינוי של הדיירים למקום מגורים אחר וזאת בשל קרינה חזקה במיוחד שיוצאת מרשתות החשמל.
מיגון חדר החשמל
אחת החשיפות המסוכנות ביותר שיש לקרינה היא קרינה שמגיעה מחדרי חשמל שנמצאים בבניינים ואינם ממוגנים כנגד קרינה. במקרים כאלה חשוב להבין מה כדאי למגן? את רשת החשמל או את החדר שבו היא נמצאת?. כדי להבין מה חשוב לעשות יש לקחת בחשבון כמה משתנים כמו תקציב, זמן ועדיפות. על מנת להבין מה כדאי יותר חשוב להתייעץ עם חברה המתמחה בתחום שבוודאי תציע לכם שתי אופציות למיגון:
מגנים מנחיתים – מגנים אלה מבטלים את השדות המגנטים שנוצרים עקב זרמי המערבות שנוצרים שינשם בחומרים בעלי מוליכות גבוהה.
מגינים כולאי שטף – ניתן לבנות הגנה בנויה מניקל וברזל שחוצצים בין מערכות החשמל למבנה.
אז איך בוחרים?
אם אתם נמצאים במבנה חשוף לרשתות חשמל, חשוב לכנס ישיבת דיירים מידית ולהבין כיצד אתם מתמגנים נגד הרשתות, מה התקציב העומד לרשותכם ואיך תרצו לפעול.
עוד חשוב לבחור חברה טובה למיגון קרינה שיכולה להציע לכם את כל האלטרנטיבות למיגון ובדב בבד גם להסביר לכם על עוצמת הקרינה שיוצאת מהרשת.