נהיגה בשכרות על אופניים חשמליות

בשנה האחרונה שומעים בחדשות יותר ויותר ידיעות על תאונות שקשורות באופניים חשמליים. רוכב באופניים חשמלי דרס כלב ברחוב דיזינגוף, וגם אירועי דריסה של אנשים אירעו בשל אופניים חשמליים, וכיום אנו שומעים גם על נהיגה בשכרות על אופניים חשמליות יותר ויותר. אז מה העונש של נהיגה בשכרות על אופניים חשמליות? ומהם המקרים שהיו בעבר? הכל בהמשך.

אופנים חשמליים מבחינת חוקי התעבורה הינם כלי רכב רגיל לכל דבר. לפי החוק, מי שנוהג על אופניים בשכרות נחשב משל נהג בכלי רכב רגיל בשכרות, כאשר על אופניים חשמליים ניתן לרכב רק על שבילי אופניים מסודרים או על הכביש בלבד, ללא רכיבה על המדרכה, כאשר הרכיבה על האופנים מותרת מגיל 16 בלבד, עם קסדה כאשר נוסעים בדרכים לא עירוניות שהאופניים במצב תקין שמותקנים עליהם: פנס, צופר, פנס אחורי ומחזירי אור.

מה העונשים שצפויים על רכיבה לא חוקית על אופניים חשמליים

רכיבה בשכרות על אופניים חשמליים יכולה לגרור עונשים כבדים. לדוגמא: רוכב שנמצא רוכב על אופניים בשכרות בכביש איילון נמצא נוהג נגד התנועה, ועל גופו נמצאו 200 מ"ג אלכוהול מרף המותר, נעצר וכתב אישום הוגש נגד הנהג, והוא נקנס בקנס של 2000 שקלים ומאסר על תנאי וכמובן שנגזר דינו גם ל 8 חודשי פסילה בפועל של רישיונו.

בעקבות התקדים של פסק דינו של רוכב זה, כיום החוק קובע על מינימום שנתיים של פסילת רישיון בגין נהיגה בשכרות על אופניים חשמליות, ואם מדובר בקטין שנוהג על האופניים, בית המשפט יכול להטיל על הקטין מאסר על תנאי, או עונש מאסר של נהיגה תחת השפעת אלכוהול.

ומה לגבי בדיקת נשיפה? האם היא מתבצעת באופניים חשמליים כמו ברכב פרטי?

מכיוון שאופניים חשמליים נחשבים לרכב כמו כל רכב פרטי, ניתן לבצע על רוכב אופניים בדיקת נשיפה, וכל החוקים חלים על רוכב האופניים כמו עצירה באור אדום ברמזורים, מתן זכות קדימה להולכי רכב, איסור שימוש בנייד בעת נהיגה, איסור נהיגה נגד התנועה ועוד. העדר התייחסות לחוקי התנועה יגררו עונשים וקנסות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top