נודלס הוא שם נרדף לאטריות והם מגיעים אלינו מסין הרחוקה. עם השנים הפכו הנודלס למאכל פופולארי בהמון מדינות וכן גם לישראל הם הגיעו. את הנודלס אפשר למצוא במסעדות אסייתיות המציעות תפריט עשיר של נודלס בטעמים ורטבים שונים.
את הנודלס מכינים בעזרת מים רותחים עד לקבלת אטריות רכות וטעימות. אפשר להרכיב המון מנות מנודלס והן יכולות לכלול טעמים כמו חמות מתוק, חריף ועוד.
נודלס מקורי
כמו כל מאכל מסורתי גם את הנודלס הכינו בעבודות יד ונחשבו לארוחות הבסיס בקרב האסייתים. אך עם השנים כמו בכל תקופה הטכנולוגיה התקדמה וכיום ניתן למצוא נודלס בכל מיני צורות וטעמים. הם בעצם משלימים את המנה זה יכול להיות עם ירקות מוקפצים, עם עוף, עם בשר וכמובן עם רוטב לפי בחירה.
את הנודלס מכינים מבצק והמסורתיים היו מכינים זאת עם הרבה עבודה בידיים היו לשים את הבצק מספר פעמים מגלגלים ומותחים אותו עד לקבל מרקם רך. התבליך של הכנת הבצק ויצירתו לנודלס נעשה בדר"כ בבתים הפרטיים של אותם אנשי מסורת וזה היה עובר בדורי דורות.
האוכל האסייתי עם נגיעות ישראליות
העולם הגדול קורא לנו גם בתחום האוכל, ואנו יכולים למצוא מסעדות אסייתיות גם בישראל הקטנה שלנו, אוהבי הסושי כבר מכירים את המסעדות המועדפות עליהם ומבקרים שם לעיתים קרובות. אבל כדי שהציבור הישראלי בכל זאת יתחבר לאוכל האסייתי צריך להמציא עוד מנות כדי שיספקו כל ישראלי (כמעט) ולכן מסעדות רבות מציעות תפריטים עשירים הכוללים נודלס עם ירקות חיים, ירקות מוקפצים, מנות עוף, סושי ובשר בטעמים מגוונים. מה שיוצר אפקט טעים וססגוני לישראלים.
איך ישראלים יודעים להכין אוכל אסייתי? ובכן אם תציצו לרגע אחד במסעדת סושי כזו או אחרת תראו שיש שפים תאילנדים או טבחים אסייתים שיודעים כיצד להכין את המאכלים המסורתיים מבית אבא, כך בעלי המסעדות בארץ סיגלו לעצמם שיטה וכיום השילוב של שפים תאילנדים וישראלים הוא סוג של כור ההיתוך החדש , יחד יוצרים מנות אסייתיות וישראליות כאחד והטעם משובח.
תראה לי את הנודלס ואומר לך מי אתה
מנות הנודלס כאמור הם רבות ומגוונות יש מנת נודלס קרה– שהיא בעיקר מתאימה לאלו מהממהרים וגם מהממהרות (שזה רובינו) המנה מורכבת מנודלס וירקות עם רטבים כמו צ'ילי, חמוץ מתוק הכל מעורבב יחד והנה מנת נודלס קרה וטעימה .
נודלס עם עוף, בשר יש מנת נודלס המורכבת מרצועות עוף מתאימה לשבת במסעדה או למשלוח .
חוש הטעם והריח עובד במסעדות האסייתות ללא הפסקה ולכן כדאי לבקר שם ולראות מה יש בתפריט.