איך מכינים יין?
יין הוא ללא ספק המשקה האלכוהולי הטעים ביותר שיש. משחר האנושות בני האדם שותים יין ומכינים אותו ומהאדם הפשוט ביותר ועד העשיר ביותר אין אחד שלא אוהב לשתות יין. אך בשנים האחרונות נראה כי תופעת היין הולכת וחוצה מגזרים ויותר ויותר אנשים בוחרים ללמוד איך להכין יין. הכנת יין נעשית באמצעות תסיסה לרוב של ענבים. הסוכר שתוסס הופך לאלכוהול וכך אנחנו מכינים יין. כמובן שכאן כאשר אנחנו אומרים זאת הרי שנשמע שמדובר בדבר פשוט להפליא, אך האמת היא שמדובר בתורה שלמה המחייבת מקצועיות עצומה. דוגמא אחת לכך שהכת יין מחייבת מקצועיות לכל דבר היא העובדה כי ישנה תורה שלמה מתי לעשות את הבציר של הענבים ומתי לקטוף את האשכולות של הענבים. לעתים חלק מהענבים באשכולות מוכנים ואילו אחרים לא ועל כן יש לקטוף את כל הענבים בזמן המדויק.
יינן – מקצוע לכל דבר
חשוב להבין כי מקצוע היינן, קרי מכין היינות, הוא מקצוע לכל דבר והוא מחייב מומחיות עצומה והבנה עמוקה ברזי המקצוע. אין מכינים יין היא שאלה פשוטה עם תשובה מסובכת המחייבת מקצועיות עצומה. על היינן ללמוד לעומק את רזי המקצוע ולעבור הכשרה מקיפה של התחום, רק כך הוא יוכל להכין יין מתאים וטעים בעל ערך עצום. לרוב היינן יצטרך לאחר ההכשרה המקיפה שלו ללכת ולעבור סטאז' אצל יינן מנוסה וכך ללמוד דרך הרגליים איך מכינים יין ומה הם השלבים והדרכים שיש לעבור בכדי להכין יין איכותי. גם לאחר שעבר את כל השלבים בכדי להיות יינן מומחה עדיין היינן נדרש כל הזמן ללמוד ולהתמקצע וזאת בכדי להבטיח כי היין שלו יהיה איכותי וטעים.
רוצים ללמוד איך מכינים יין בצורה נכונה? לחצו כאן…
ומה אם אני מעוניין בהכנת יין כתחביב?
אך שימו לב אם מעניינת אתכם השאלה איך מכינים יין אתם לא חייבים להפוך ליינן מומחה בכדי לענות עליה. ישנם הרבה חובבים בתחום המכינים יין לחבריהם ולבני המשפחה ונהנים מכך מאוד. כמובן שעדין יש צורך בהכשרה בכדי להיות יינן חובב אך היא יכולה להיות הרבה פחות מקיפה וניתן לעשות זאת בתור תחביב ולא מקצוע.