הכנה למבחן מימ"ד: הכניסה שלכם לעולם האקדמי

בואו נודה באמת: אם המושג "מבחני מימד" מעורר בכם חרדות קיומיות, תחושות הלחץ והדאגה, סביר להניח שיש לכם לא מעט חובות למערכת החינוך הבית ספרית. ובכן, לא כולנו נוצרנו באופן זהה: יש את אלה ששקדו על השיעורים בתיכון והצליחו להשיג ציוני בגרות גבוהים, ויש את אלה שבמקום להשקיע, העדיפו לבלות בחוף הים.

אבל אנחנו כאן לא כדי לנזוף בכם, חברים, אלא כדי לעודד ולהרגיע: גם אם התעוררתם על החיים שלכם קצת מאוחר וגיליתם את הפוטנציאל האקדמי שלכם רק לאחר הצבא (והטיול לדרום אמריקה), החיים זורקים לכם קרש הצלה. ההצלחה במבחן מימ"ד עשויה לפתוח לכם דלת (אומנם דלת צדדית, אבל למי אכפת) לעולם האקדמי, או, אם לדייק, למכינה הקדם האקדמית. רק תזכרו: מבחן מימ"ד יהפוך להזדמנות שלכם לכפר על טעויות הנעורים רק בתנאי שלא תחפפו הפעם. אנחנו מפצירים לכם להתחיל כבר עכשיו (אחרי שתסיימו לקרוא את הכתבה, כמובן) תהליך הכנה למבחן מימ"ד.

הכנה למבחן מימ"ד – כיצד מתחילים

אם אתם עדיין מרגישים מבולבלים ואין לכם מושג קלוש בסוגיה המדוברת, הנה המידע שיעשה לכם סדר בראש:

מבחני מימד נועדו כדי לבחון את רמת ההתאמה שלכם לכניסה למכינה קדם אקדמאית – בה תשפרו את ציוני הבגרות שלכם על מנת להתקבל למסלול לימודים לתואר ראשון.

בניגוד למה שאולי סיפרו לכם, המבחן הזה אינו דומה לפסיכומטרי ונועד לבדוק את השליטה הטכנית שלכם בתחומי לימוד ולא את היכולת הקוגניטיבית. מצד שני, לא כדאי לכם להתחיל לפשפש בבוידם בתקווה לצוד ממנו ספרי מתמטיקה ל-3 יחידות. אומנם המבחן המדובר בוחן את הידיעות שלכם במקצועות לימוד של תכנית הלימודים הבית ספרית, תהליך ההכנה אליו מתבצע דרך תרגול השאלות, זהות לאלה שמחכות לכם בזמן אמת. לשם לאפשר לכם להתכונן לשאלות ספציפיות, מציעים לכם מכוני פסיכומטרי רבים ספרים ייעודיים ואפשרויות תרגול וסימולציות און ליין.

הכנה למבחן מימ"ד: 3 דברים שכדאי לכם לעשות כדי להצליח בבחינה

נתחיל עם המשימה הקלה: עליכם להכיר את מערך המבחן, את תכניו ואת סוגי השאלות שצפויות להופיע בכל פרק.

המשימה העיקרית: לתרגל, לתרגל ולתרגל. אגב, הדרך הטובה לוודא שאתם מתרגלים מספיק היא לבקש מאימא להעיר אתכם ב-3 בלילה ולבקש מכם לפתור שאלת המטריצה מהסוג שיופיע במבחן.

ההכנה המנטאלית: אם הסיבה לעובדה שאתם צריכים לשפר את ציוני הבגרות נובעת לא מעצלות והיעדר המוטיבציה אלא מחרדת המבחנים שגרמה לכם להיכשל בבגרויות למרות שדווקא כן למדתם – תהליך ההכנה שלכם למבחן אמור להתמקד ברכישת בטחון עצמי, לימוד טכניקות להרגעת מתחים ושיפור יכולת ריכוז. מובן מעליו שככל שתכירו טוב יותר את המבחן ותהיו בטוחים בידיעת החומר, כך ישתפר גם מצבכם הנפשי.

כיצד בנוי המבחן ומה הוא כולל

כפי שציינו קודם, להבנה מעמיקה של מבנה וארגון הבחינה יש חשיבות גדולה מאוד בתהליך ההכנה. הכנו עבורכם מעין "מבוא למבחני מימד" הכולל מידע בסיס אודות מהלך הבחינה.

מבחן מימד מתבצע במחשב ובנוי במתכונת שאלות רב בררתיות (מבחן אמריקאי), כאשר לכל שאלה מוצעות לכם 4 תשובות אפשריות, כאשר רק תשובה אחת מהן נכונה.

המבחן מורכב משלושה תחומים נבדקים: שאלות העברית, חשיבה מתמטית ואנגלית. כל תחום מכיל מספר פרקים (מ2- ועד 4), כל פרק מוקצב בזמן. סך הכל נמשך המבחן שלוש וחצי שעות.

שאלות בתחום העברית בודקות את היכולת המילולית שלכם על כל גווניו: מהשלמת משפטים והבנת המשמעות של המילים והביטויים ועד להבנת הנקרא של תכנים מורכבים.

שאלות בתחום המתמטיקה בודקות את השליטה שלכם בפתרון בעיות בתחום האלגברה והגיאומטריה, שימוש בנוסחאות ובמונחים מתמטיים וניתוח נתונים. שימו לב: שאלות מאורגנות על פי סדר קושי עולה. חדשות טובות: במהלך פרקי תחום המתמטיקה אתם רשאים להשתמש בדף עזר הכולל נוסחאות ומונחים פופולאריים.

שאלות בתחום האנגלית מודדות את יכולתכם לקרוא ולהבין קטעים אקדמיים מורכבים.

למידע נוסף על מבחן מימד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top