אחד התנאים המרכזיים לכניסה למוסדות הלימודים הגבוהים בישראל הינה ידיעת האנגלית, וזאת מכוון שכל סטודנט יצטרך להתמודד עם חומרי הקריאה האקדמיים באנגלית במשך שנות הלימודים. רוב הישראלים יודעים לדבר אנגלית, אך מבחינה אקדמית, המיומנות הנדרשת אינה שפת דיבור אלא הבנה של ניסוחים מורכבים ברמה של כתבי את מקצועיים. תחום האנגלית הינו אחד הנושאים שנבדקים במבחן הפסיכומטרי, הציון עבור תחום זה ישפיע על כמות הקורסים באנגלית שיצטרך לקחת הסטודנט במהלך הלימודים. סטודנטים שנכשלו בתחום האנגלית במבחן הפסיכומטרי, יצטרכו להתמודד עם האתגר שנית, במסגרת מבחן אמיר או מבחן אמירם.
הציון במבחן אמיר יקבע עבורכם את מספר הקורסים באנגלית שתידרשו ללמוד במסגרת התואר הראשון. מספר קורסי חובה נע בין 3 עבור אלה שקיבלו ציון נמוך ופתור מלא עבור אלה שהשיגו ציון גבוה. סטודנטים אשר השיגו תוצאות בינוניות ילמדו אנגלית במסגרת של שני קורסים או קורס אחד, בהתאם לציונים של מבחן אמיר.
מהו מבחן אמיר?
מבחן אמיר, המוכר גם כמבחן אמירם (שני המבחנים מציעים תוכן זהה, אך כאשר שאלות של מבחן אמירם מוצגות על צג המחשב האישי, מבחן אמיר מתבצע במתכונת מסורתית, על דף נייר) מיועד לכל אלה שמעוניינים בלימודים אקדמאיים – בין אם קיבלו ציונים נמוכים במבחן פסיכומטרי ובין אם לא ביצעו מבחן פסיכומטרי כלל.
מטרת המבחן הינה לבדוק את המיומנויות של הסטודנטים בשלושה התחומים: הבנת הנקרא, השלמת משפטים וניסוח מחדש. כל תחום במבחן מהווה פרק המוקצב ב-25 דקות ובו שאלות רב בררתיות במבנה זהה.
אומנם התכנים של מבחן אמיר זהים לכל מוסדות להשכלה גבוהה, ההרשמה לרוב נעשית דרך המוסד עצמו, ומועדי הבחינות נקבעות בהתאם לנהלי ההרשמה של כל מוסד. כל מוסד קובע באופן עצמאי מהו ציון העובר הנדרש כדי להתקבל ללימודים ומהו הציון הנדרש כדי לקבל פתור מקורסי האנגלית.
כיצד מומלץ להתכונן למבחן אמיר?
כדי להתכונן באופן מלא למבחן ולהעלות את הסיכוי לקבלת ציון גבוה להשגת הפתור מקורסי האנגלית במהלך הלימודים, מומלץ להתכונן למבחן זה באופן ייסודי, בעזרת ספר הכנה למבחן אמיר או על ידי הרשמה לתרגול המבחן און ליין.
ההכרות המעמיקה עם מבנה המבחן , עם סוגי השאלות, ואסטרטגיות הפתרון, יחד עם תרגול הממושך וביצוע סימולציות, ישפרו לא רק את הידיעה שלכם באנגלית, אלא ישדרגו את יכולתכם להתמודד עם שאלות המבחן במינימום זמן ועם מקסימום תשובות נכונות.