ניצולי שואה הם אנשים מבוגרים, כן גם אלה שניצלו כתינוקות ופעוטות ולכן לא תמיד קל עבורם להגיש תביעה לפיצויים מגרמניה. גם יורשים של ניצולי שואה, כמו צאצאים ילדים ובני זוג – יכולים להתקשות בהגשת תביעה, לכן כדאי לקרוא את המידע הבא הקשור להגשת תביעה לקבלת פיצויים מגרמניה.
אז איך מגישים תביעה לפיצויים מגרמניה?
לפני שנתחיל חשוב להכיר את החוק ואת ההסכם שעשתה מדינת ישראל עם גרמניה לפני כמעט 50 שנה. אחרי שנים של זוועות שקרו בעולם, נחתם הסכם בין גרמניה לישראל שמטרתו לפצות ניצולי שואה. ההסכם מאפשר לאנשים שעבדו בגרמניה לפני המלחמה ולצאצאים שלהם לקבל דמי ביטוח לאומי, פיצויים, אבטחת הכנסה, פנסיה ושאר הטבות שמקבל כל אזרח גרמני.
אבל כיום יש עדיין אנשים שלא יודעים שמגיעות להן אותן זכויות. במקרים כאלה כדאי לדעת איך להגיש תביעת פיצויים לנפגעי שואה מגרמניה.
אז איך עושים זאת באמת?
בתחילה חשוב לדעת שאת התביעה יש להגיש מול המוסד לביטוח לאומי ישראלי. המוסד יודע לתאם את הגשת התביעה מול הביטוח הלאומי הגרמני ובכך לספק את התשלומים, הפיצויים, וקצבאות המגיעות לניצולי שואה וקרוביהם מגרמניה.
תביעה כזאת לא אמורה להיות קלה ולא מסובכת מידי – בעיקר עם תגישו את כל הטפסים והמסמכים הדרושים לביטוח לאומי ותעקבו אחרי התקדמות התביעה.
עם זאת לעיתים קרובות יש את מי שיתקשה בהגשת הבקשה או שהתביעה שלהם תדחה על ידי הביטוח לאומי. במקרים כאלה דרוש עורך דין פיצויים מגרמניה שיוכל לסייע לכם לקבל הזכויות המגיעות לכם.
עורך דין כזה הוא איש מקצוע שמכיר את החוק, מכיר את מוסד לביטוח לאומי, יודע כיצד להגיש בקשה עבורכם, ויעשה את כל מה שצריך כדי שאתם תקבלו את הזכויות המגיעות לכם או לקרובים שלכם.