מהם קשיים חברתיים אצל ילדים?
קושי חברתי מתגלה בקרב ילדים בעיקר בשנים המוקדמות בהן הם מתחילים להשתלב במסגרות חברתיות. קשיים חברתיים יכולים להתגלות כבר עם הכניסה לפעוטון או לגן, אך הם יקבלו דגש גדול יותר במידה והם יתחילו לצוף על פני השטח בסיטואציות חברתיות, כמו בזמן לימודים בבית הספר עד לקושי להשתלב במפגשים ופעילויות חברתיות. קושי כזה יתגלה גם במקרים של התבודדות וחוסר רצון להתחבר עם ילדים אחרים ובשאר מקרים שהורים מזהים ומנסים להבין: האם מדובר בקושי רגשי או בבעיה חברתית? בעת שיש את מי שמנסה לברר האם קיימת בעיה נוירולוגית כזאת או אחרת.
> קראו על טיפול רגשי קבוצתי באתר חברותא https://www.saritdinari.com/group-therapy
אבל כיצד מגיעים לידי ביטוי קשיים חברתיים?
קצרה היריעה מלהכיל את מגון הדוגמאות שהורים פוגשים בחיי היום יום של ילדיהם. עם זאת יש קווי דמיון והתנהגויות שכיחות בקרב ילדים שנובעים מקושי כזה או אחר. בין ההתנהגויות והדפוסים שחוזרים על עצמם – עבור מי שסובל מקושי חברתי – תמצאו התנהגויות כמו התבודדות, התקפי זעם, מריבות בלתי פוסקות עם ילדים אחרים, קושי להשתלב, מופנמות יתר, חרדות חברתיות, ביישנות קיצונית וכולי. חשוב לדעת כי לא כל ההתנהגויות מופיעות בקרב ילדים אשר מתמודדים עם קשיים כאלה ואחרים, לכן דרוש אבחון מקצועי, ולאחר מכן התאמת טיפול נכון שיסייע לילדים לייצר קשרים חברתיים עם בני ובנות גילם בצורה בריאה ומכילה.
דרכי טיפול
בין דרכי הטיפול המגוונות והיעילות שישנן עבור ילדים שחווים קושי חברתי תמצאו טיפול בחרדות, טיפול קוגניטיבי ומתן כלים להתמודדות עם סיטואציות חברתיות שונות, קראו על פיתוח מיומנויות חברתיות אצל ילדים במרכז חברותא. הילדים ילמדו לווסת רגשות, להבין מה מניע אותם להתנהגות כזאת או אחרת תוך הכרות עם צדדים חשובים באישיותם והכול בהתאמה לקצב של כל אחד ולצרכים שלהם. באמצעות מומחים בטיפול רגשי הילד שלכם יוכל לנהל חיים שמחים, איכותיים ומספקים יותר.
.