בריונות ברשת – איך ניתן להפחית את התופעה?

בריונות ברשת הינה תופעה שמטרידה רבים וטובים. אלו בני נוער וילדים שסובלים מהטרדות, הצקות והפרעות שונות שטורדות את מנוחתם. כל זאת מתבצע באמצעות הרשת המקוונת. כמובן שפעולות אלו אינן מגיעות ממקום של טוב ואיכות, אלא ממקור של בריונות ורצון להזיק לאנשים. אבל אם כולנו נהיה אחראיים ונגן על עצמנו ועל אוו הפעילות שלנו ברשת, נוכל לשמור על רשת נעימה וידידותית יותר. כי גם אם אין לכם כל קשר לבריונות ברשת, אתם יכולים לעשות משהו להפחתת התופעה.

איך נוכל להפחית את התופעה?

  • במרבית הפלטפורמות קיימת אפשרות של דיווח על תוכן בלתי ראוי או פוגעני. אם נתקלתם בתוכן כזה, אל תחששו ואל תהססו. למען עצמכם ולמען העולם כולו דווחו בהקדם על כך. לא כי אתם הנפגעים ולא כי אתם דואגים לעצמכם, זו אחריות כללית למען העולם הטוב.
  • חשוב מאוד להדריך את הילדים ואת בני הנוער בעניין זה. להסביר להם את הכללים להתנהגות מיטבית שנוגעים גם לרשת המקוונת. כי ההבנה שמילים כתובות או נאמרות עלולות לפגוע ולגרום לנזק ממשי. כאשר הילד יבין זאת הוא בעצמו יימנע מפעולות שעלולות להיות פוגעניות. כמו כן הוא ילמד שלא לשתף פעולה עם בריונות ברשת. כך שגם אם חברים כתבו פוסטים פוגעניים או עשו שיימינג לחבר, הם ישמרו מרחק ולא ייקחו חלק בפשע המאורגן הזה.
  • חשוב להורים לעקוב אחרי הילד שלהם, ולזהות כל התנהגות לא שגרתית. האם הילד מקבל שיחות טלפון ממספר לא מוכר? האם הוא מסתיר מכם שיחות מסוימות? האם נשלחו אליו חבילות או מעטפות משולחים בלתי מזוהים? כל אלו עלולים להצביע על פגיעה מבריונות ברשת.

להפיק את התועלת האפשרית תוך מניעת נזקים

חשוב כי כל אחד מאתנו ידע כיצד להפיק את התועלת הנדרשת לו מהרשת המקוונת, וזאת תוך מניעה מקסימלית של הנזקים שעלולים להתרחש. תוכלו לקרוא על כך באתר של ורד פליטמן כי תכנים פוגעניים או בלתי ראויים יש למכביר. אם נשכיל להגן על עצמנו ולהימנע מחשיפה כזו, אם נזהה בריונות ברשת ונשמור מרחק – הרי נוכל להגן על עצמנו ועל בני ביתינו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top