מה הן שיטות הבנייה שקיימות בעולם?
תאריך: ינו 19, 2020
ענף הבניה הוא ענף פורח שמתחדש ומתפתח במהלך השנים. וניתן לשים לב גם לשינויים ולהבדלים משמעותיים בין ארצות שונות בעולם. ושיטות הבנייה המקובלות בארץ אחת עשויות להיות לגמרי לא מוכרות במקום אחר בעולם. ויש לכך הסברים. בכל ארץ יש תנאי אקלים שונים, תנאים טופוגרפיים אחרים וגם חומרי גלם זמינים אחרים. לא פלא שקיימות שיטות בנייה מגוונות שמוכרות בנקודות שונות ברחבי העולם. אם כי ניתן למנות מספר שיטות פופולאריות שיצאה שמען בכל העולם כולו. וגם כאן בארץ בוחרים לבנות מבנים בשיטות אלו.
השיטות המוכרות בענף הבנייה
- בנייה בעץ – העץ הוא חומר גלם נהדר והוא עשוי להתאים גם לבנייה. אמנם בארץ פחות מקובל להשתמש בו לבנייה של בתי מגורים, אך בחו"ל זה בהחלט מוכר. הבנייה בעץ תמיד תהיה ידידותית יותר לסביבה, והיא לרוב גם מהירה ביחס לשיטות בנייה אחרות. אם כי יש בה כמובן גם חסרונות בולטים, כמו לדוגמה העובדה שהעץ הינו חומר גלם דליק.
- בנייה בבטון – בטון הוא מרכיב משמעותי ומוכר מאוד בשיטות הבנייה המקובלות בארץ. בטון הוא חומר גלם שמייצרים אותו ממספר חומרים, והוא נועד להיות יציב, איכותי ועמיד לאורך שנים. אם כי העבודה עם הבטון מסורבלת ומלכלכת, ונחשבת גם ליקרה יחסית לפתרונות אלטרנטיביים אחרים. לצד הבטון משלבים אבנים ולבנים לשם השלמת המבנה.
- בנייה קלה – מסתבר שהבניה הקלה היא הבנייה שמשנה את כל מה שהכרנו בענייני בנייה. בעבר כל פרויקט היה עניין מורכב ומסורבל. אבל בעידן הבנייה הקלה, ניתן להקים מבנים תוך יום, ולהעמיד על השטח עובדה מוגמרת בלי לדבר הרבה. מדובר על חומרים מסוימים כמו פנלית, איסכורית וכדומה אשר מאפשרים להעמיד את המבנה תוך פרק זמן קצר יחסית. המבנים הללו כמובן יהיו זולים יותר, ובמקרים מסוימים גם יבילים. אך מבחינת הבידוד והיציבות שלהם, הם לא מתקרבים לבנייה בבטון.
- בנייה ירוקה – מתוך רצון להגן על כדור הארץ ולמנוע נזקים התפתחה גם שיטת הבנייה הירוקה. בנייה שחותרת להיות ידידותית לסביבה במהלך תכנון בית פרטי או מבנים מסחריים, וכך להימנע משימוש בחומרי גלם מזיקים.