פיצויים מגרמניה לדור שני- מה זכאות
ידוע כי אנשים שהיו בשואה ושהו בגטאות או במחנות העבודה זכאים לקבל פיצויים מגרמניה ליוצאי רומניה מטעם כמה וכמה גורמים. אם זה מטעם משרד האוצר הישראלי ואם זה מטעם הקרנות השונות בגרמניה. אך לא כולם יודעים מהם למעשה הזכויות של בני הדור השני לשואה ואם הם זכאים גם כן לקבל את הפיצויים אותם קבלו הוריהם טרם מותם. אנחנו כאן על מנת לעשות מעט סדר בדברים.
האם הילדים של ניצולי השואה יכולים להמשיך לקבל את הפיצויים שקבלו הוריהם?
ישנה שאלה שעולה שוב ושוב בקרב בני הדור השני לשואה. הם שואלים האם הם יכלו להיות זכאים לקבלת הפיצויים אותם קבלו ההורים שלהם בעודם בחיים, גם לאחר שההורים הלכו לעולמם.
כאן חשוב לדעת כי באופן כללי התשובה לשאלה זו הינה שלילית.
הרבה אנשים מבלבלים בין הזכויות של בני הדור השני לבין הזכויות של היורשים של ניצולי השואה.
ישנם סייגים רבים והגבלות רבות בכל מה שקשור לנושא של בני הדור השני כאשר ההגדרה לכך היא לא כל כך ברורה וחד משמעית לכולם.
למעשה בגדול נוכל לומר כי יורש של ניצול שואה אשר הטיפול בעניינו לא הסתיים עדיין והוא הגיש את התביעה שלו בעודו בחיים, יוכל היורש להמשיך בניהול אותה התביעה ואף ליהנות בסופו של דבר מהפיצויים שיאושרו אם הם יאושרו.
במקרים אשר בהם קבל ניצול השואה את קצבת הזקנה שלו מטעם המוסד לביטוח סוציאלי בגרמניה, הרי ש הרי שגם הילדים של אותו ניצול שואה שהם בני הדור השני יוכלו להמשיך להיות זכאים ולעמוד על הזכויות שלהם כי שם יש קצבת יורשים אשר היא מיועדת למעשה עבור הילדים.
מהן הזכויות של הדור השני לשואה?
יש אפשרות של קבלת מענק גם לאחר פטירתו של ניצול השואה כאשר אלמן או אלמנה של ניצול שואה יהיה זכאי לקבל קצבה חודשית בתמורה לעבודה של בן הזוג במחנה העבודה.
גם בני הדור השני כלומר הילדים יכולים גם כן להיות זכאים לקבלת פיצויים לניצולי שואה וזכויות שונות וחשוב להיות מודעים לכך.