הילדים שלנו הם הדבר החשוב לנו ביותר! לכן נרצה לעשות את הכול – כדי להגן עליהם. עם זאת, כאשר הילדים גדלים, הם רוצים לצאת לדרך עצמאית. זאת כבר מגיל קטן בו הילדים רוצים לבלות עם חברים, לנפוש אצל בני משפחה ואף להתרוצץ בבית הספר. בשל כך חשוב לדעת כי תאונות לצעירנו יכולות להתרחש גם כאשר הילדים נמצאים תחת ההשגחה שלנו, וגם כאשר הם מתנהלים לבד.
כיום, ישנם מקרים שנחשבים תאונות ילדים, בעוד שמדובר בעיקר בפציעות שנחשבות קשות או דורשות החלמה ארוכה. בשל היכולת לזהות תאונות כאלה (בעיקר על ידי עורך דין מקצועי) – מוגשות בכל יום מאות תביעות לקבלת פיצוי לאחר תאונת ילדים.
אבל מה נחשב תאונה כזאת?
בגדול, כל תאונה שהובילה לפציעה חמורה, נחשבת תאונת ילדים. זאת החל מנפילה קשה בעת טיול שנתי: כריתה או פציעת אצבעות וכפות הידיים (מדלתות או מחלונות כבדים): במקרים של פגיעת ראש בגנים ציבוריים: שבירת רגל בנסיעה על אופניים: ושאר מקרים שמובילים לקטיעה, פציעה קשה, שברים, ונזקים פיזיים אחרים.
חשוב לדעת כי תאונה כזאת מוגדרת על ידי בית המשפט על פי נסיבות התאונה, בעוד שתאונות ילדים מוגדרות ככאלה שקרו מחוץ לטווח הראייה של ההורים. עם זאת, כאשר ההורים נוכחים במקום – והילד נפצע – גם כאן קיימת עילה לתביעה בתאונה עם ילדים, משום שההורים אינם אחראיים על הבטיחות בשטחים ציבוריים או במבנים ציבוריים.
כיצד אפשר לקבל פיצוי?
כאשר אתם רוצים לקבל את הפיצוי הדרוש, שימו לב כי אתם מבוטחים בפוליסת תאונות אישיות מי שביטח את משפחתו בפוליסה כזאת – יוכל להוכיח כי נגרמה תאונת ילדים ובכך לקבל פיצוי של עשרות אלפי שקלים מחברת הביטוח. ישנם מקרים בהם תוכח כי קיימת 'אחריות נזקית' על המוסד או הגוף שבו נגרמה התאונה – כאשר במקרים כאלה יש לתבוע (באמצעות עורך דין) את הארגון, את בית הספר, המתנ"ס, המוסד, או כל עסק או מקום אחר בו נגרם הנזק הפיזי לילד או לילדה.
קראו גם על רשלנות רפואית בלחיצה על קישור זה