פינוי יזום של נכס מושכר, דוגמת דירה שכורה, הוא בהחלט מצב לא נעים. לעתים השוכר לא שילם מזה זמן רב את דמי השכירות והוא גם מתחמק מכך בתירוצים שונים ומשונים. במקרים קיצוניים יותר, הוא אף עשוי להזיק
למבנה שהושכר או לבצע בו פעולות שהוא לא מורשה לבצע, בין אם פעולות לא חוקיות או פעולות שדורשות את הסכמת הבעלים. אם כבר מגיעים למסקנה שדרוש פינוי, המצב הוא לרוב מתמשך, מתיש ומרגיז והאינסטינקט הראשוני, עשוי להיות הרצון להוציא את הדייר משם, מהר ככל הניתן, בכל אמצעי זמין. אלא שאין זה רעיון טוב. מדוע?
להכיר את החוק
החוזה בין המשכיר לשוכר, הוא אמנם מסמך מחייב מבחינה משפטית וייתכן שהשוכר הפר אותו, בצורה ברורה ומתמשכת. עם זאת, פינוי שוכר היא פעולה שכרוכה בהיבטים חוקיים ומשפטיים רבים, שחיוני לקחת בחשבון. המבנה הוא אמנם בבעלות המשכיר, לעשות בו כרצונו, אבל אין לו רשות בפני החוק לעשות עם הדייר וחפציו, ככל העולה על רוחו. מה כן מותר? מתי ואיך? לגבי כל אלה, מוטב להתייעץ עם עורך דין שמתמחה בכך. אחרת, בהחלט עלול להיות מצב בו משכיר "עצבני", מסבך את עצמו חוקית וניזוק כספית עוד יותר.
לפעול ביעילות
גם משכיר וותיק, מוגבל מבחינת ניסיונו לגבי פינוי דיירים, ביחס לעו"ד שמתמחה בכך. למרות שהוא בוודאי יודע דבר או שניים על ההיבטים החוקיים, עדיין סביר, שיש עוד לא מעט שלא ידוע לו. לכן, הליך רגיש כזה מוטב לעשות באמצעות מי שמתמחה בכך ממש וגם צבר לזכותו ניסיון רב בנושא זה בדיוק. עו"ד כזה, יסייע לפעול בנידון ביעילות ובמהירות מירבית.
ליווי לכל אורך הדרך
גם עם עזרה מקצועית, תהליך פינוי שוכר לוקח לרוב עד שנה! מדובר בתהליך בן כמה שלבים, שלכל אורכם עורך הדין יוכל לסייע, עד וכולל שלב הפינוי.
לסיכום
מוטב להשאיר עבודות רגישות, במיוחד כאלה עם סיכון לא קטן, למי שמתמחים בכך. "פינוי מושכר" הוא בדיוק הליך כזה והמומחים הם אותם עורכי דין שמתמחים בו.