בדיקות גנטיות בהריון

לא מכבר הוחל בביצוען של בדיקות DNA עוברי לנשים הנמצאות לאחר השבוע העשירי להריונן. זוהי פריצת דרך משמעותית בחקר הגנטיקה שיוצרת דרכים חדשות לבדיקת מצבו הרפואי של העובר עוד כשהוא ברחם אמו.

מי יכולה לבצע בדיקת DNA עוברי?

כל אישה שגיל הריונה הוא מעשרה שבועות ומעלה ויש צורך בבדיקה גנטית יכולה לבצע בדיקת דם זו שתיתן מידע מקיף על הרכב הכרומוזומים של העובר אחד היתרונות הגדולים של בדיקת DNA עוברי הוא שהיא אינה יוצרת כל בעיה העלולה ליצור השלכות על מצבו של העובר. מדובר בבדיקת דם פשוט של דם הנלקח מהווריד כך שאין בכך שום סיכון להמשך תקין של ההיריון.

הדאגה הרבה לנשים הנמצאות בהיריון בסיכון עקב הימצאותם של שני עוברים ומעלה ברחם, שעלולים לפתח בעיה גנטית היא אקוטית. הרופאים מבקשים לבצע את כל הבדיקות המקיפות וביניהן את בדיקת DNA עוברי כדי לזהות אם קיימת בעיה בכרומוזומים שעלולה לגרום לבעיות התפתחותיות, מומים מולדים, פגמים או תסמונת דאון הבדיקה מעניקה רמת דיוק של כ – % 80 – % 83 .

הנחיות למי כדאי לבצע בדיקת DNA עוברי

לנשים שבבדיקת האולטרסאונד התגלו ממצאים רכים

לנשים שהן מעל גיל 35

לנשים בהיריון בסיכון

לנשים אשר בקרב בני משפחתם או בני משפחתו של בן הזוג היו בעיות של כרומוזומים לא תקינים

בדיקת הדם

אין צורך להיערך לבדיקה זו, מגיעים למרפאה, האחות מבצעת לקיחת דם מהווריד כרגיל ודגימת הדם מועברת למעבדה לבדיקת הרכב הדם. בתוך הדם של האימא קיימים חלקי DNA של העובר שמועברים אליה . בדיקת המעבדה בודקת באופן ספציפי את הנתונים הללו ומעבירה ממצאים הן אם הכול תקין והן אם התגלו ממצאים מחשידים לגבי תסמונת דאון, פגמים או מומים מולדים.

בדיקת DNA עוברי היא בדיקת סקר ולא בדיקה העוסקת באבחנה רפואית כמו בדיקת מי שפיר שבה מאבחנים באמצעות בדיקה פולשנית. בדיקת DNA עוברי מגלה בעיות גנטיות בשיעור גבוה רמת דיוקן עומדת על 80%ˉ83 בלבד, לעומת קרוב ל-100% בבדיקת מי שפיר.

לחצו כאן לביצוע בדיקות גנטיות בהריון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top