הרבה פעמים כשאנחנו מתמודדים עם תופעה מסוימת, קשה לנו להבין שאנחנו אומנם אלה שמתמודדים איתה אך יש מישהו אחר שמושפע ממנה, הסביבה הקרובה. לכן אנחנו צריכים לדעת כיצד להתמודד עם הבעיה ואיך לעשות את זה.
דוגמא טובה לכך זה כל הנושא של נחירות. לא מטע גברים ונשים מתמודדים עם תופעה זו, בין אם זה בגלל שיש להם קושי בנשימה, בין אם זה בגלל שיש להם אף סתום וזה משפיע עליהם ובין אם מסיבות אחרות. לעיתים הנחירות מופיעות בצורה חלשה, אך לרוב הן מגיעות בצורה חזקה, באופן כזה שכל הבית יכול לשמוע או לפחות האדם שישן לצידנו.
התמודדות עם נחירות היא לא דבר מסובך, היום יש לא מעט כלים שיכולים לעזור לנו בכך, החוכמה היא לדעת כיצד להתמודד עם הבעיה באופן כזה שנוכל לפתור אותה בהקדם, עם מינימום השפעה על החיים שלנו וכמובן גם על החיים של האנשים מסביבנו ובפרט אלה שישנים לצידנו. כאן אנחנו צריכים לזכור, הנחירות יכולות להשפיע גם עלינו מאחר והם יכולים לייצר נדודי שינה, אם הבעיה לא תיפתר כמו שצריך, אלה יכולים רק להחמיר.
כיצד מתמודדים עם נחירות? לשם כך אנחנו צריכים לעבור בדיקות במסגרת מעבדת שינה, בדיקות נשימה ובדיקות נוספות ורק לאחר מכן נתחיל תהליך לפיו ייבחן כיצד אפשר להתמודד עם הבעיה. אפשר להשתמש במסכה מיוחדת שעוזרת, אפשר להתמודד עם תכשירים שונים, תרגילים ועוד. כל דבר בהתאם למצב ולצרכים שלנו.
חשוב לומר הפסקת נחירות היא הכרח, הרי אם לא נעשה זאת תהליך השינה שלנו ושל מי שישן לצידנו ייפגע, יש לכך השפעות פיזיולוגיות וכן השפעות נפשיות. לכן חשוב מאוד שאנחנו נדע לבצע את התהליך כמו שצריך, בזמן וכן שנקפיד עליו ולא נוותר. התהליך חייב להתבצע על ידי גורם מקצועי, אנחנו לא יכולים לפנות לכל אחד אלא רק למי שמתמחה בנושא ויודע כיצד לנהוג וכיצד לטפל בבעיה שלנו על הצד הטוב ביותר וכמובן כמה שיותר מהר. חשוב לא פחות, לוודא שהפתרון הוא לטווח הרחוק ולא קצר מועד.