סחרחורת יכולה להיות שונה מאדם לאדם, ולכן סתם להגיד, "יש לי סחרחורת", עדיין לא מכוון אותנו המומחים, טוען ד"ר צור, למהי אותה סחרחורת, ומה מקורה? כדי לענות על שאלה זו עלינו להבין, כמה זמן אתם סובלים מסחרחורת? למשך כמה זמן התקף הסחרחורת מופיע? מה עלול להחמיר את אותה הסחרחורת? ומה משפיע על הסחרחורת, האם היא ניתנת לשליטה ודואכת? הסחרחורת יכולה להיות על רקע ליקוי מרכזי, מהמוח. בעקבות לחץ מסויים במוח, בעיות של כלי דם או מחלות נוירולוגיות שונות. אולם רוב הסחרחורות הן ממקור פריפרי ויכולות להיות מחולקות לשתי משפחות גדולות: משפחת הדיזינס ומשפחת הורטיגו.
לאחר תשאול וחקירה מספיק טובה, כדי להבין מה גרם לתופעה להתחיל, או שמא זו הופיעה מעצמה, עלינו לצאת ולבדוק התאמה בין התלונות הסובייקטיביות לממצאים האובייקטיבים הקיימים. הבדיקות הנערכות במרפאה, הינן רבות, כדי להקיף את כל המרכיבים העלולים להיות מעורבים ביצירת הליקוי הגורם לסחרחורת. לאחר בדיקות שונות ומשונות הכוללות מגוון רחב מאד של בדיקות קליניות בישיבה ובעמידה תוך מבט לעיניי המטופל עם או בלי משקפי בדיקה היכולות לזהות תנועות עיניים בלתי רצוניות.
כמו כן הנבדק מתבקש לנוע תוך כדי תנודות ראש כדי להעריך את הליקוי הוסטיבולרי הפונקציונלי. לאחר בדיקות מקיפות אלו, יש לאשש ולהעמיק את הבדיקות בהתאם לממצאים שהעלו בבדיקות הקליניות ובתשאול ולהפנות את האדם המסוחרר לבדיקות מעבדה מדוייקות. לאחר סיום שעתיים בדיקה מקיפה זו אנו צריכים לסכם את הנתונים ולהעריך את חומרת הבעיה, סוג הסחרחורת, רמת הסיכון לנפילה, ואפילו להעריך את הזמן העשוי להמשך תהליך השיקום. תחילת השיקום הינה נקודת הזמן בה המטופל מקבל תרגול, שמתחיל את תהליך הריפוי, שבסופו הוא אמור להרגיש הרבה יותר טוב, ללא סחרחורת, עם שיווי משקל וביטחון רב יותר והרבה פחות חרדה.