חשמלאי בודק

לא פעם אנחנו קוראים או שומעים בתקשורת על מבנים, אשר מערכות החשמל שלהם קרסו וכתוצאה מכך פרצו שריפות או נוצרו קצרים אשר גרמו לנזק משמעותי לרכוש ואף פגיעה בנפש. אנחנו תוהים לא פעם כיצד זה קרה, איך זה אפשרי, הרי בסופו של יום כל מבנה ומבנה מי שאחראי על מערכת החשמל שלו אלא חשמלאים מקצועיים, מורשים, אנשים אשר מוסמכים לעסוק בכך ולא שום גורם אחר.

התשובה לכך היא פשוטה. נכון שהחשמלאים בונים את המערכת, ונכון שהם אחראים לכך, ואם היא קרסה הרי שזו אשמתם, ייתכן שזה קרה כתוצאה מטעות בתום לב וייתכן שזה קרה מרצון לחסוך בעלויות, גם ייתכן שזה קרה בגלל שלא מדובר בבעלי מקצוע מנוסים.

חשמלאי בודק

עם זאת, צריך לומר דבר מאוד פשוט, האחריות מתחלקת בינם לבין גורמים נוספים, והכוונה היא לחשמלאי בודק. מדובר באיש מקצוע שתפקידו לבדוק את תקינות המערכת בטרם הוא מאשר להשתמש במבנה. חשמלאי בודק אמור לעבור על תהליך העבודה של החשמלאים ולוודא שאכן המערכת תקינה כך שניתן להשתמש בה. אם היא לא תקינה, עליו להתריע על כך, מתוך כוונה שכל הליקויים יתוקנו.

אפשר כמובן לטעון שכל האחריות נופלת על אותם חשמלאים, הבעיה היא שזה תפקידו של אותו חשמלאי בודק. הסיבה שתפקיד זה קיים הוא לוודא שיהיה מי שיבחן את המערכת לפני שמחליטים שהמבנה הוא תקין, אם הוא לא עושה זאת כראוי, אז אין איש אחריו שיכול לגלות זאת אלא במקרה של קצר או נזק משמעותי יותר.

לכן המדינה קבעה שכל חשמלאי בודק חייב להחזיק ברישיון ועל פי סוג הרישיון הוא יכול לבצע את הבדיקות השונות, לכן הוא חייב לספק דו"ח מלא על המצב, זו גם הסיבה שעליו לבצע בדיקות מקיפות בנושא.

נקודה אחרונה חשובה, ברור מאליו שאנחנו אמורים לצפות שאותם חשמלאים יבצעו את עבודתם כנדרש, אך אנחנו צריכים להעריך שאם הם ביצעו עבודה מסוימת, אז סביר להניח שהם עשו אותה על הצד הטוב ביותר, חשמלאי בודק יקבע אם זה מספיק טוב ובטוח בשביל להפעיל את המבנה כמתוכנן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top