טיפול בנחירות
אחד הדברים שלא מעט יטענו שמפריע להם לישון הוא, נחירות של אדם אחר בחדר. לא מעט בני ובנות זוג נאלצים להתמודד עם נחירות של יקיריהם, וזה יכול להשפיע עליהם בצורה קשה לישון. אחת הבעיות היא, מאחר ומי שנוחר לא תמיד מתמודד עם הבעיה, הוא ישן נהדר, אז קשה לשכנע אותו לטפל בה.
נחירות היא תופעה מוכרת מאוד, גברים ונשים מתמודדים איתה, לא מדובר בתופעה שנגרמת כתוצאה ממחלה או מכל סיבה אחרת, אלא פשוט כתוצאה מבעיה מסוימת בסינוסים ובמעברי האוויר. לעיתים נחירות הן תוצר של בעיה רפואית, לפעמים לא. חשוב לומר, שלא מעט אנשים מתמודדים עם הבעיה אף על פי שלא תמיד הם נוחרים, כלומר יש שלבים בשינה או לילות, שהם לא משמיעים נחירות.
ישנן דרכים שונות כיצד לטפל בנחירות. כמובן שכל תהליך בדיקה מתחיל באבחון, בדיקה של המצב, ורק לאחר מכן מחליטים על מסלול מסוים. כפי שנוכל לראות מיד, הטיפולים לא מחייבים טיפול תרופתי או אחר. ייתכן מאוד שיש לשנות הרגלים מסוימים או לישון בצורה מסוימת ואז אפשר להתגבר על הבעיה.
למשל, אנחנו יכולים לראות דרישה לירידה במשקל, הפסקת עישון, הימנעות מצריכת אלכוהול וכדורי שינה, וכן הימנעות משינה על הגב. דברים שלא דורשים התערבות רפואית.
בנוסף, אפשר להשתמש באביזרים מסוגים שונים, התקנים דנטליים, מכשירים שדוחסים אוויר ומונעים את קריסת דרכי האוויר ועוד. כמו כן, אפשר לעבור טיפולים כירורגיים שונים, כל אלה יכולים להקל ברמה שונה עד כדי שינוי פני המצב לגמרי.
צריך לומר, טיפול שדורש ירידה במשקל מחייב אותנו כמובן למשמעת עצמית גבוהה והקפדה על עבודה עם אנשי מקצוע על מנת שלא נפגע בבריאות שלנו בזמן שאנחנו יורדים במשקל.
מן הסתם, טיפולים כירורגיים למשל, דורשים מאיתנו הרבה יותר. הם דורשים טיפול רפואי של ממש, מדובר על תהליך שלם, לא קל לעיתים. זה מחייב אותנו להיות מוכנים גם לשינוי שגרת החיים שלנו.
לסיכום, יש דרכים לטפל בנחירות אנחנו פשוט צריכים לדעת כיצד עושים את זה בצורה נכונה שתפתור את הבעיה.