החלטתם להוסיף למטבח שלכם אי? רוצים לנצל את המשטח שהוא כולל לטובת בישולים והכנת מאכלים שונים? אם כן, חשוב שתתאימו אותו הן לצרכים שלכם והן למרחב עצמו, כדי שתוכלו ליהנות משלל היתרונות שהוא מציע. איך עושים את זה? לפניכם 5 טיפים מנצחים לעיצוב אי למטבח.
- חומרי הגלם – בדומה לכל אלמנט אחר במטבח ובבית בכלל, ודאו שהאי שלכם איננו רק מסוגנן ויפה או פונקציונאלי, כי אם גם כזה העשוי מחומרי גלם איכותיים. אי כזה יוכל לשרת אתכם במשך שנים רבות וישמור על המראה שלו לאורך זמן. זה יכול להיות אי העשוי מעץ טבעי איכותי מאד או מחומרים אחרים חזקים ועמידים, המומלץ ביותר הוא שיש למטבח אבן קיסר, העשוי מאבן הטבעית הנקראת קוורץ.
קרדיט: – caesarstone.co.il אי למטבח עם שיש אבן קיסר - פתרונות אחסון – האי, מעבר להיותו משטח עבודה מצוין, יכול לשמש גם כפתרון אחסון מוצלח. נצלו אותו לטובת יצירת כמה שיותר פתרונות אחסון, בין אם על ידי שילוב של מגירות ובין אם אלה ארונות וודאו שאפשר לפתוח אותם בקלות.
- התייחסות לצרכים הקיימים – כשאתם מוסיפים אי למטבח שלכם, כדאי לכם לקחת בחשבון את הצרכים הקיימים. האם אתם מעוניינים באי כפתרון אחסון בלבד? האם הוא נועד לשמש אתכם כמשטח עבודה? האם אתם רוצים לנצל אותו גם כדי לשבת יחד עם בני הבית לארוחה או לקפה? אם התשובה לאחת השאלות הללו היא כן, עצבו את האי כך שיספק מענה לכל הצרכים והפכו אותו לידידותי למשתמש.
- שילוב של כיריים ותנור אפייה – רבים בוחרים לשלב באי שלהם במטבח גם כיריים. אם אתם רוצים לעשות את אותו הדבר, מומלץ לכם למקם אותם ממש במרכז האי. כך תהיה לכם גישה קלה ומהירה אליהם ותוכלו להניח לצדי הכיריים את הכלים השונים שישמשו אתכם במהלך הבישול וגם את התבשילים המוכנים.
אם אתם רוצים לשלב גם תנור אפייה, כדאי שתציבו אותו גם כן במרכז, מתחת לכיריים כאשר זה אפשרי, או בסמוך אליהם. בכל מקרה, ודאו שהאי נמצא בגובה המתאים כדי שיהיה לכם קל ונוח לבשל. - האי כחלק מהמטבח – אין זה משנה מהי הסיבה שבגללה החלטתם להוסיף אי למטבח, חשוב שהוא ישתלב נכונה לצד כלל האלמנטים שבמרחב, באופן הרמוני ושלם. לכן, בחרו לאי שהחלטתם להוסיף למטבח שלכם צבע שמשתלב היטב בצבעי הארונות וכלל האלמנטים שבמטבח או אפילו בחרו באותו הצבע בדיוק.
בנוסף לכך, הקפידו שסגנון עיצובו של האי יהיה זהה לעיצוב המטבח. למשל, אם המטבח שלכם מעוצב בסגנון מודרני, בחרו אי המעוצב בסגנון זהה או משלים.